Spyshots

Vette bak: Kia's vierdeurs coupé GT

'Kia' en 'vette bak' in één zin noemen gebeurt niet zo heel vaak. En toch is het wel hetgeen ons te binnen schoot toen deze foto's in de mailbox ploften.

Onze spionagefotograaf in Oostenrijk was al evenzo enthousiast als wij. Hij wist ons te vertellen dat hij meteen moest denken aan een Audi A7 toen hij de gecamoufleerde Kia voorbij zag rijden. De sterk aflopende daklijn, de vorm van de achterlichten en ook de algehele 'road presence' zijn volgens hij ontegenzeggelijk die van een Kia met ambities.
“In de Alpen heeft de vierdeurs coupé echter paar lagen van zich afgegooid.”

5 jaar geleden als conceptcar
Een maand geleden lieten we je ook al foto's zien van deze Kia GT. En die A7-vergelijking schoot ons toen, ondanks de veel dikkere camouflagejas ook te binnen. In de Alpen heeft de vierdeurs coupé echter paar lagen van zich afgegooid. Met name het front is veel duidelijker zichtbaar. En daarmee krijgen we nog meer bewijs van het feit dat de Zuid-Koreanen behoorlijk trouw blijven aan de GT-concept zoals die inmiddels alweer 5(!) jaar geleden werd gepresenteerd. Een tijdloze schoonheid dus? Laten we het hopen, het debuut van deze Kia GT staat namelijk gepland voor dit najaar. We kunnen niet wachten.

Gerelateerde artikelen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Kia ontwikkelt eigen 8-traps automaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Benieuwd waarom Arie een Kia Rio rijdt?

Autonieuws
Benieuwd waarom Arie een Kia Rio rijdt?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.