Spyshots

Opel Insignia OPC keert terug

Volgend jaar zal de gloednieuwe Insignia bij de Opel-dealer staan. Als vijfdeurs liftback en ruwweg een jaar later volgt de Sports Tourer. Als vierdeurs sedan gaan we hem niet meer terugzien. Maar wel als OPC!

Geen sedan maar wel een OPC, is dat eventjes een aangename verrassing. De eerste Insignia OPC was immers nu niet bepaald een hardloper in verkoopaantallen. Wel qua prestaties, al zijn er legio verbeterpunten te noemen. Allereerst het gewicht. De kilo's zaten de Insignia OPC behoorlijk in de weg om het te kunnen opboksen tegen bijvoorbeeld de Audi S4. Een eigenschap waarmee elke OPC meekampt sinds de oprichting van het performancelabel. Maar Opel heeft haar leven gebeterd, of beter gezegd, haar modellen. Sinds de nieuwe Astra slanken haar auto's met tientallen, soms honderden kilo's af. En dat zal helemaal zijn vruchten afwerpen bij de snelle OPC's.

Twee cilinder eraf?
De kans dat Opel de geblazen 2.8 liter V6 laat terugkeren in de nieuwe Insignia OPC is gering. Moderne viercilinders voorzien van turbo's kunnen immers ook met gemak 325 pk opwekken. Zelfs 400 pk is een peulenschil, dus waarom zou Opel twee cilinder minder toepassen? Bovendien scheelt dit nog meer gewicht en Opel is bovendien geen BMW waarvan per se verlangd wordt dat er minimaal een dikke zescilinder in de neus van een performancemodel moet liggen.

HiPerStrut, graag!
Als de HiperStrut-ophanging, al dan niet in combinatie met vierwielaandrijving, maar weer van de partij is. Want wat doet die knappe ophangingstechniek, ontstaan in de racerij, geweldige zaken. De vorige Ford Focus RS was er ook mee uitgerust en menigeen heeft het daar nog over. Bij de nieuwe Focus RS werd er afstand van gedaan, omdat het te duur zou zijn. Hopelijk laat Opel het niet zover komen.

Gerelateerde artikelen

Opel Insignia krijgt ervan langs op giga-wielen

Spyshots
2017 Opel Insignia
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia: groter maar lichter

Spyshots
Nieuwe Opel Insignia: groter maar lichter
> Artikel lezen

Emotioneel afscheid van een geliefde Kadett

Overige
Emotioneel afscheid van een geliefde Kadett
> Artikel lezen

Opel zet stappen richting autonome auto

Autonieuws
GM toont innovatief systeem en zet een stap richting de autonome auto
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia wordt serieuze knaap

Spyshots
Opel Insignia
> Artikel lezen

Irmscher schijnt licht op gefacelifte Opel Insignia

Tuning & styling
Irmscher schijnt licht op gefacelifte Opel Insignia
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.