Spyshots

Kia GT aast op Audi A7-status

Toegegeven, we waren de Kia GT Concept, de grote vierdeurs-coupé uit 2011, alweer vergeten. En dat terwijl we beter hadden moeten weten. In 2013 vertelde een topman bij het merk immers dat, mocht er een productiemodel volgen, deze zich pas tegen 2017 zou laten zien. Voilà!

Eerst zaaien en daarna pas oogsten; dat was Kia's strategie aan het begin van dit decennium om in een later stadium nog sterker voor de dag te komen, zo liet een marketing-topman jaren geleden weten. Vandaar dat we destijds niet meteen hoefden te rekenen op een productiemodel van de enthousiast ontvangen GT. Maar nu die jaren van zaaien (met aantrekkelijke nieuwe modellen) achter de rug zijn, acht Kia de tijd wel rijp voor een nieuw vlaggenschip. Een imagebuilder.

Trouw aan concept
Vijf jaar oud is de Kia GT nu. Een behoorlijke tijd in de auto-industrie, die zeker de afgelopen jaren ontzettend grote stappen heeft gemaakt. Zowel technisch als op het gebied van design. Is trouw blijven aan een relatief oude conceptcar zodoende wel verstandig? Twijfel alom, maar Kia is niet meer het Kia van pakweg tien jaar geleden. Het bedrijf zoals het heden opereert weet donders goed waar het mee bezig is en wat gedaan moet worden om een modern product neer te zetten. Dus ook al lijkt dit prototype zeer veel op het studiemodel uit 2011, Kia kan wel eens gaan verrassen volgend jaar. Laten we hopen dat het in elk geval trouw blijft aan het vierdeurs-coupé-concept. Traditionele sedans zijn er immers al genoeg.

Hoge inzet
Op technisch vlak weten we nog niet zo goed wat we van de Kia GT kunnen verwachten. In een vlaggenschip dat zonder pardon wil concurreren met auto's als de Audi A7 en Mercedes CLS (tegen de prijs van een Volkswagen CC) kun je niet met een geknepen viercilindertje aankomen.

De 2.0T verwachten we daarom op z'n minst, net als de 3.3 liter V6-biturbo, zoals die ook in de Hyundai Genesis te vinden is. Niet voor Europa helaas, maar het is sowieso nog maar de vraag of de Kia GT uberhaupt die oversteek zal maken. De Cadenza is ons immers ook niet gegund.

Gerelateerde artikelen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.