Spyshots

Eerste shots van Mercedes-Benz X-klasse

De pick-up is in de mode. En daarmee doelen we natuurlijk niet op de VS, want daar weten ze niet beter. Nee, in Europa wint de pick-up ook meer terrein. En dat heeft Mercedes-Benz doen besluiten zich ook in deze markt te storten. Met de X-klasse.

Of X-klasse de werkelijke naam voor Mercedes's eerste pick-up wordt, is slechts een vermoeden. Wat wel zeker is, is dat de Nissan Nevara dienst doet als donor. En als je maar lang genoeg kijkt naar de eerste schets van de X-klasse had je dat mogelijk kunnen voorspellen.

Eigen gezicht
Een verklede Nevara of niet, Mercedes zou Mercedes niet zijn als de X-klasse geen eigen gezicht zou krijgen, in lijn met dat van de A- tot en met S-klasse. Bij de Citan, wat feitelijk een Renault Kangoo is, deed het immers niet anders. De V-klasse komt dan wel weer geheel uit eigen keuken van Das Haus, maar ook daarbij is ernaar gestreefd om het aangezicht minder sterk als een ontegenzeggelijk werkpaard te laten ogen.

Graaien uit eigen keuken
Wat uitvoeringen betreft, verwachten we dat Mercedes niet al te veel tornt aan de keuzes van haar Japanse industriepartner. Dus ook de X-klasse zal in diverse soorten en maten verkrijgbaar zijn.

Op motorisch vlak dan weer het tegenovergestelde. Mercedes kan immers bogen over tal van eigen diesel- en benzinemotoren, gekoppeld aan een handbak of automaat. Nog maar te zwijgen over een verdienstelijke 4x4-reputatie dankzij bijvoorbeeld de G-klasse. Voor dit alles is Nissan niet per se nodig.

Gerelateerde artikelen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw

Spyshots
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Dakloos feestnummer: Mercedes-AMG GT Roadster

Autonieuws
Dakloos feestnummer: Mercedes-AMG GT Roadster
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Autonieuws
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Vierdeurs Mercedes-AMG GT 4 in de pijplijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.