Spyshots

BMW gaat eindelijk overstag: X3 M gespot

De aanhouder wint. Of is het de vrees van BMW M dat Mercedes-AMG er anders met de centen van de consument vandoor gaat? Hoe het ook zij; een X3 M lijkt er dan eindelijk te komen.

Wij zijn er behoorlijk van overtuigd dat het X3-prototype op deze foto's de langverwachte X3 M betreft. Maar ons enige echte houvast is om eerlijk te zijn het uitlaatsysteem, of beter gezegd, de vier eindpijpen daarvan. De X4 M40i, die zichtbaar als sparringpartner moet dienen, telt namelijk slechts twee ronde pijpen.

De rest van de vermeende X3 M zit zo dik in de tape, dat er eigenlijk geen pijl op trekken valt. Daarnaast is het sowieso maar wat moeilijk de echte M's en de M-pakketten op minder bedeelde BMW's uit elkaar te houden.

425 pk
Maar goed, wij willen gewoon 100% geloven dat het een BMW X3 M is, net als velen anderen. Bovendien is een Mercedes GLC 43 AMG zonder BMW-tegenhanger gewoon ronduit saai (aan de bar en op verjaardagen).

Met die SUV-AMG en de X4 M40i in het achterhoofd mikken we daarom op zo'n 425 pk voor de X3 M. Uit een dubbel geblazen zescilinder-in-lijn, natuurlijk. Dat is inderdaad een stuk meer dan de 367 pk van de GLC 43 AMG, maar BMW zou BMW niet zijn als het alvast rekening houdt met een '63'.

Gerelateerde artikelen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.