Spyshots

Aston Martin Vantage GT8 vlamt over de Ring

Een van de lekkerste auto's van 2015 was zonder meer de Vantage GT3, op afroep van Porsche later GT12 geheten. En alsof dat model nog niet een doorn genoeg was in het oog van de Zuffenhausers, prepareert Aston Martin nog een tweede geweldenaar: de Vantage GT8.

Waar de Vantage GT12 bedoeld was als het Britse antwoord op de 911 GT3, is de aanstormende GT8 dat op de GT3 RS. Best opvallend enerzijds, want hiërarchisch bezien staat een twaalfcilinder boven een achtpitter en dus zou je eigenlijk menen dat de GT12 een rivaal was voor de 911 onder de 911's, de RS. Anderzijds, een V8 is van nature lichter dan een V12 en zodoende per definitie sneller als al het overige tussenbeide gelijk is. Kortom, de V8 Vantage S als donor voor de extreemste Aston Martin is bij nader inzien zo gek niet.

Racebeest
Optisch lijkt de Vantage V8 in elk geval nagenoeg dezelfde racy uitstraling te krijgen als de GT12. Inclusief de joekel van een achterspoiler. Wat je niet meteen zal zien is dat de GT8 grotendeels uit carbon en aluminium is opgetrokken en daar waar mogelijk uit titanium.

Op dieet
Binnenin hanteren de Britten ook een streng dieet. Net zoals bij de 911 GT3 RS zal de luxe en het comfort beperkt zijn om het wagengewicht zo laag mogelijk te krijgen. Enkel het broodnodig is paraat. Maar daar je kunt ervan uitgaan dat je hiervoor wel extreme prestaties terugkrijgt. Specificaties zijn er echter nog niet helaas.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin's plannen voor de komende jaren

Autonieuws
Aston Martin kondigt nieuwe modellen aan
> Artikel lezen

De Aston Martin Vantage GT8 is ontketend!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin Vantage GT8
> Artikel lezen

Deze Aston Martin is een optische illusie

Autonieuws
Psychedelische Aston Martin voor Le Mans
> Artikel lezen

Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie

Autonieuws
Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie
> Artikel lezen

Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max

Autonieuws
Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.