Spyshots

Gesnapt: Mercedes-AMG C 43 en C 63 Cabriolet

Sinds de Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet anderhalve maand geleden poedelnaakt voor de camera een zwanendans met zijn inklapbare softtop uitvoerde, is het grote nieuwtje er wel vanaf. Wat je misschien nog niet wist is dat het model er in twee AMG-versies komt. Eigenlijk dus drie, de AMG S-variant meegerekend.

Het avontuur van AMG Sport is al weer voorbij. Iets meer dan een jaar en slechts twee modellen heeft het geduurd. Voor de zogenoemde extra sportieve modellen (die een brug sloegen tussen de normale Mercedessen en de echte, deels met de hand gebouwde AMG's uit Afflerbach) zelf is het overigens niet over en uit. Nee, Mercedes-Benz heeft eigenlijk alleen besloten haar eerdere ingezette modelnamenvereenvoudiging ook aan de kant van het AMG-spectrum door te voeren. Wen dus maar alvast aan '43', want dit getal zal namelijk gebruikt gaan worden bij alle modellen die aanvankelijk als AMG Sport door het leven zouden gaan.

Gemende gevoelens
Met zoveel verschillende modellen en namen valt deze stap van Mercedes-Benz alleen maar toe te juichen. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk(er) kan? De fanatieke achterban van AMG zal waarschijnlijk niet meteen een gat in de lucht springen.

Vanwaar deze reuring? Wel de 3.0 liter V6-biturbo die momenteel voor de AMG Sport-modellen wordt gebruikt en dus straks '43 AMG' krijgen opgespeld is niet volgens het 'one man, one engine'-principe geassembleerd. Een bijzondere eigenschap van elke echte AMG die nogal zwaar weegt bij de fans. De onlangs gepresenteerde SLC 43 AMG was dan ook eventjes schrikken voor sommigen. Die doet het namelijk al met die eerder genoemde 'banale' zescilinder.

Drie AMG-versies
Afijn, uiteindelijk zal de storm rond 43 AMG wel gaan liggen. En anders zit er gewoon niets anders op dan eraan te wennen dat er straks drie varianten zijn van diverse AMG-modellen. Niet van de SLC 43 AMG overigens, maar wel de ganse C-klasse lijn en ook de nieuwe E-klasse komt er als E 43 AMG, naast de bekende E 63 AMG en E 63 AMG S.

Voor de duidelijkheid: het zwarte exemplaar op deze foto's is de C 43 AMG Cabriolet. De met psychedelische tape beplakte versie de '63' met dubbel geblazen achtcilinder.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.