Spyshots

McLaren 570S GT maakt ruimte voor kinderzitje

De McLaren 570S is nu nog een regelrechte tweezits sportcoupé, maar daar komt binnenkort verandering in. De Britten broeden op 2+2 GT-uitvoering, voorzien van (kleine) achterbank en mogelijk iets meer bagageruimte.

Maak je geen illusies. Je hoeft er niet op te rekenen dat er vier volwassenen in de McLaren 570S GT passen. Zelfs niet twee volwassenen en evenveel pubers. Nee, de GT zal niet meer zijn dan een 2+2-uitvoering. Oftewel, een sportcoupé met een bescheiden achterbankje achter de voorstoelen die louter is bedoeld voor extra bagage of – met een beetje passen en meten – een kinderzitje.

Waarom?
De reden dat McLaren de bruikbaarheid van de 570S aan het vergoten is, is vrij simpel. Het heeft alles te maken met de Porsche 911 Carrera die wereldwijd te boek staat als 'ultieme sportauto voor elke dag'. Hierin schuilt de grote kracht van de Duitser, waardoor hij een breed publiek aantrekt. En dat wil McLaren ook bereiken met de 570S GT. Voor de diehards blijft de tweezits uitvoering verkrijgbaar. En de 540C natuurlijk.

Optische veranderingen
Om van de 570S een 2+2 te maken moeten er een aantal aanpassingen worden doorgevoerd. Zo zal de achterruit groter zijn en de daklijn iets verder doorlopen. Ook verplaatst McLaren het derde remlicht. Mogelijk dat de achterste zijruiten ook een tikkeltje groter uitgevoerd zijn, maar dat is vooralsnog koffiedik kijken vanwege de dik laag camouflage. Binnenin leggen de Britten vermoedelijk wat minder de nadruk op sportiviteit en meer op luxe en comfort. Precies zoals dat snelle GT's typeert.

We verwachten de McLaren 570S GT begin 2016 op de Detroit Motor Show.

Gerelateerde artikelen

McLaren viert 50 jaar Formule 1 met coole 570S

Autonieuws
McLaren viert 50 jaar F1
> Artikel lezen

McLaren Sports Series glijdt voorbij met nieuwe teaser

Autonieuws
McLaren Sports Series 'zwaait' op nieuwe teaser
> Artikel lezen

Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint

Autonieuws
Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.