Spyshots

Verfijning voor Mercedes S-klasse op til

Je zou het niet denken, maar de S-klasse is toch echt alweer 2,5 jaar onder ons. Voor Mercedes-Benz vaak een moment in de levenscyclus om een model van een milde facelift te voorzien. Zo ook bij de S-klasse.

Trouwe Mercedes-rijders zijn zich goed bewust van meerdere facelift-rondes per modelgeneratie. Niettemin moet je bij hen niet aankomen met ingrijpende wijzigingen. Daar houdt de klandizie op dit (prijs)niveau niet van, en Mercedes respecteert dit.
Afgaande op deze foto's hoef je aan de buitenkant enkel aangepakte lichtunits te verwachten (met zichtbaar gewijzigde LED-dagrijverlichting, ondanks de camouflage). Echter dit alleen is wel heel mager, zelfs voor Mercedes' doen. ook nieuwe bumpers en een andere grille worden daarom niet uitgesloten.

Nieuwe displays
Het grootste nieuws lijkt zich binnen af te spelen. Daarbij valt ons oog meteen om de displays in het dashboard. De aluminium omlijsting ontbreekt bij dit prototype en ook zijn er geen fysieke knoppen meer. Bovendien lijkt het Comand-display rechts een fractie groter te zijn dan nu. Maar dat is een wilde gok vanuit deze fotohoek bezien.

Niet zichtbaar, maar aannemelijk is dat er onderhuids ook updates zijn doorgevoerd. Want de E-klasse mag dan weliswaar voorrang krijgen, de S-klasse volgt zijn kleine broer zodra het ideale mogelijkheid daarvoor zich aandient. Deze aanstaande facelift dus, en meer concreet zo rond maart volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz pakt uit met vier hypermoderne motoren

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Autonieuws
VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard
> Artikel lezen

Vlieglimousine: Brabus Maybach S 600

Tuning & styling
Vliegende limousine: Brabus Maybach S 600
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

500 pk voor Brabus S 500 Plug-In Hybrid

Tuning & styling
Brabus S-klasse plug-in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.