Spyshots

Ook opgefriste Porsche 911 Turbo al in volle glorie

Porsche vindt het allemaal wel prima. Zonder of nauwelijks voorzien van camouflage stuurt het merk de (licht) vernieuwde 911-familie de weg op. Dit keer de 911 Turbo.

Best een vreemde gewaarwording is het. Want de 911 Turbo an sich is binnenkort zo uitzonderlijk niet meer. Omwille van de zeer indrukwekkende prestaties, dat wel. Maar niet zozeer meer vanwege het type boxermotor. Elke 911 is immers straks een 'Turbo'. Dat de 911 Turbo zijn naam niettemin blijft behouden, is aannemelijk. Historisch bezien wordt er nogal veel waarde aan gehecht en daarnaast onderscheidt de hoofdletter 'T' het topmodel nog altijd van de geblazen Carrera's.
“Hoe bizar ook, de 911 Turbo was wat concurrentie betreft teruggezakt naar de onderste regionen.”

Visueel nog minimaler
Visueel zijn de vernieuwingen aan de 911 Turbo – hier te zien in S-uitvoering – nog minder groot dan bij de gewone 911. Dit komt omdat die laatste juist veel stijlkenmerken van de Turbo heeft overgenomen, zoals bijvoorbeeld de koelgaten in de achterbumper. Ook actieve aerodynamica (frontsplitter) had de Turbo al.

Conform concurrentie
De belangrijkste wijziging vindt dan ook plaats onder de motorkap. Vermoedelijk krijgt de nu 520 pk sterke Turbo het vermogen van de Turbo S en stijgt die laatste van 560 naar 600 pk. Op deze manier is über-Elfer weer competitief. Want hoe bizar ook, de 911 Turbo was in relatie tot de concurrentie teruggezakt naar de onderste regionen. Zelfs de lichtste McLaren (570S) is al krachtiger. Nog maar te zwijgen over de R8 (Plus) van 'soldaat' Audi.

Gerelateerde artikelen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Exotische gifkikker: TechArt 911 GTstreet R

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

PP-Performance 911 Turbo is ziek snel

Tuning & styling
PP-911
> Artikel lezen

Vorsteiner V-RT: 911 Turbo S meets GT3 RS

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.