Spyshots

Grote broer voor Renault Kadjar in aantocht

Renault heeft de SUV-smaak te pakken. Na de Captur en de recent gelanceerde Kadjar maakt het zich op voor een derde softroader. De X-trail van Nissan staat daarvan aan de basis.

Renault zal gedacht moeten hebben dat het de boot al vaak genoeg heeft gemist en maakt daarom haast zo snel mogelijk een SUV-familie te stichten. De Kadjar rolt immers nog maar net van de band en de Captur gaat inmiddels zo'n twee jaar mee. Met succes en ook verder in het bedrijf gaat het weer voor de wind. En dat geeft goede hoop voor een derde SUV, die sterk gebaseerd zal zijn op de jongste Nissan X-trial.

Talisman
Onderhuids mag Renault's grote softroader dan een Japanner zijn, van buiten is 'ie een echte Fransoos. Zo is het front overduidelijk geïnspireerd op de langverwachte opvolger van de Laguna, de pas onthulde Talisman. De prominente grille met een groot wybertje (die nu nog vol in de tape zit) en het verloop van de motorkap spreken boekdelen. Qua grootte zit het prototype op één lijn met de X-trial, aldus onze fotograaf. Een behoorlijke knaap dus en een 7-persoonsuitvoering wordt dan ook niet uitgesloten.

Wanneer?
Wanneer de nieuwe Renault zijn opwachting maakt is onduidelijk. Tijdens rrn thuiswedstrijd in Parijs misschien? Over ruim een jaar. Al is de Autosalon van Genève, begin maart, ook een kanshebber.

Gerelateerde artikelen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.