Spyshots

Nieuwe Ford GT rijdt al rond

Zonder blikken of blozen introduceerde Ford begin dit jaar ineens een nieuwe GT. De supercar staat voor eind 2016 op de planning en te zien aan het prototype dat onze spionagefotograaf prompt tegenkwam is Ford al een heel eind op weg.

Blij verrast waren we, toen Ford eerder dit jaar tijdens de Detroit Motor Show een gloednieuwe, futuristisch ogende GT onthulde. Een echt productiemodel, dat eind 2016 van de band moet rollen, om in dat jaar het 50-jarig jubileum van Ford's glorieuze overwinning op Le Mans te kunnen beklinken. Enige haast is zodoende geboden, maar afgaande op deze foto's gaat dat helemaal goed komen.

Futuristisch en radicaal

Ford's nieuwe supercar blijft heel dicht bij het showmodel dat we in Detroit te zien kregen: futuristisch gestileerd en behoorlijk radicaal (voor een Ford). En vooral in deze matgrijze lak ziet de nieuwe GT eruit alsof 'ie ieder moment de film Mad Max: Road Fury binnen kan rijden.
Van binnen wordt de GT net zo extravagant. Zo is het instrumentarium volledig digitaal. Een vaste stoel betekent dat de pedalen en het stuur versteld moeten worden voor een optimale zitpositie en schakelen gaat via flippers aan het stuur, dat voorzien is van veel, heel veel knopjes en schakelaars.

Ecoboost
Tegen de traditie in krijgt de nieuwe GT geen Amerikaanse V8, maar een 3.5 liter V6 Ecoboost-krachtbron. Dat is dan wel meteen de meest krachtige Ecoboost ooit; 600 pk produceert het blok. En met 'één van de beste gewichts-vermogensratio's ooit' mogen we rekenen op heel mooie prestaties.

Gerelateerde artikelen

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes

Lifestyle & design
LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes
> Artikel lezen

Ford HQ steekt een lampje(s) op voor Le Mans-zege

Autonieuws
Ford steekt een lampje op voor winst op Le Mans
> Artikel lezen

Ford GT wordt 2 jaar langer gebouwd

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Ford geïnteresseerden in de GT op de hoogte stelde

Autonieuws
Drie brieven omtrent Ford GT, één blije
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.