Spyshots

Vijfdeurs Mini Cooper S nadert productiestadium gestaag

Dat MINI met de opgepompte, vijfdeurs Countryman afstapte van het driedeurs concept van de oer-Mini is inmiddels, hetzij na enige kritiek, bezonken. Vooral door invloed van BMW breidt MINI haar assortiment gestaag uit en dit jaar komt daar de vijfdeurs Mini bij, die we hier als Cooper S voor de lens hebben.

Vanaf het einde van dit jaar zal de vijfdeurs-Mini Cooper zich bij de reeds aanwezige MINI-modellen voegen voor een extra scheut veelzijdigheid. MINI lijkt tegenwoordig namelijk steeds meer consumentengroepen aan te willen spreken. Wil je een robuuste crossover-achtige MINI? Dan is de Countryman iets voor je. Een compacte, sportieve driedeurs? Opteer de Mini Cooper. Maar er zijn ook klanten die het liefst de Cooper rijden, maar wat praktisch gemak missen. Dan is de vijfdeurs misschien de perfecte keus.

Mini L
Het klinkt een beetje tegenstrijdig hè, een verlengde Mini Cooper. Maar zo kunnen we deze vijfdeurs wel het beste beschrijven. Door de langere wielbasis heeft MINI een tweetal extra portieren in kunnen passen, waarbij de voorportieren tevens zijn ingekort om extra ruimte te bieden. Hoeveel extra ruimte dat wordt is nog niet bekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat het voldoende is om de Mini Cooper praktischer in gebruik te maken, zowel op het gebied van beenruimte als op bagagevolume. Onder de motorkap doet het inmiddels bekende motorenpalet dienst, met een 1.5 driecilinder benzine en een evenzo grote diesel (136 en 116 pk) plus een tweeliter viercilinder-benzine met 192 pk die men in de S-uitmonstering terugvindt.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI 5-deurs: wat voegen die 2 deurtjes toe?

Autotests
MINI 5-deurs
> Artikel lezen

Internet sneller dan nieuwe Mini JCW

Autonieuws
Internet sneller dan nieuwe Mini JCW
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe instapper 5-deurs Mini maakt zichzelf overbodig

Autonieuws
MINI vijfdeurs krijgt nieuwe instapper: One First 5 door
> Artikel lezen

MINI versiert modellen met JCW-accessoires

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.