Spyshots

Jaguar’s nieuwe XE voor het eerst voor de lens

Jaguar laat er geen gras over groeien. Vorige week lieten ze ons al proeven van hun jongste en kleinste telg, maar nu hebben we de eerste beelden van de Britse benjamin. We nemen een kijkje.

Op 4 maart jongstleden toonde Jaguar de eerste teaser van de nieuwe XE en die verrassende ons geenszins. De Britten houden vast aan de huidige designtaal en daarmee krijgt de nieuwe telg de looks van een compacte XF. Ook als we deze verse spyshots bekijken is de neus moeilijk te onderscheiden van die van Jaguar’s grotere sedan. Wel verrassend is de hevig gecamoufleerde daklijn. Die is voorlopig nog zo dik bedekt dat we er amper iets uit op kunnen maken. Wellicht gaat Jaguar ons dan toch nog verassen.

Viercilinders
Jaguar heeft aangegeven een gloednieuwe lijn van viercilinders te introduceren in de XE. Om welke krachtbronnen het exact gaat laten de Britten voorlopig in het gewis, maar het bedrijf meldt wel dat het motorpalet zal variëren van een krachtbron die snelheden boven de 300 km/h kan halen tot motoren die minder dan 100 gram CO2/km uitstoten. Voor ieder wat wils dus. Meer informatie hierover horen we later dit jaar, wanneer de Jaguar XE officieel gepresenteerd wordt. De levering staat voor begin 2015 gepland.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XE Sportbrake: dit moet 'em zijn

Autonieuws
Jaguar XE Sportbrake
> Artikel lezen

Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)

Autonieuws
Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)
> Artikel lezen

Officiële specificaties motoren Jaguar XE

Autonieuws
Dieselen met de Jaguar XE
> Artikel lezen

Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.