Spyshots

Porsche test met 911 GTS

Knappe kerel die alle modellen en vooral uitvoeringen van de vorige 911, type 997, weet op te dreunen. Dat zijn er namelijk nogal veel, tot vervelends toe volgens sommigen. Toch is Porsche niet van plan te stoppen met het broeden op een meest uiteenlopende 911-lijn. Ook de 991-generetie zal in tal van smaken te verkrijgen zijn, zoals deze GTS bijvoorbeeld.

Speciaal ja, maar exclusief is de 911 na meer dan vijftig dienstjaren allang niet meer. De oorzaak daarvan ligt niet alleen in de hoge productieaantallen die er met name tijdens de laatste generaties zijn gedraaid, maar evengoed in de vele uiteenlopende uitvoeringen. De tijd dat we konden kiezen uit een Carrera óf een Turbo ligt ver achter ons.

911 GTS
Vandaag de dag lijkt de 911-klandizie juist happig te zijn op de ‘speciale’ edities. Sinds de 997-generatie is bijvoorbeeld de GTS erg in trek. In de loop van 2014, zo’n tweeënhalf jaar na de lancering van de 991 Carrera, volgt daarvan nieuwste. Porsche is daarmee momenteel aan het testen geslagen en dat hebben we ontdekt aan de hand van de net even iets anders gevormde voorbumpers en de sleuven in de hoeken van de achterbumper. Die ontbreken bij de Carrera´s maar de Turbo-modellen hebben deze dan weer wel, alleen een stuk groter. En de GTS is bij Porsche altijd de uitvoering die tussen het basis- en het topmodel invalt.

425 pk
Naar goede traditie is de GTS gebaseerd op de Carrera S. De 3.8 liter boxermotor levert daarin momenteel 400 pk. We mikken zodoende op 425 pk voor de GTS. Dat moet samen met enkele onderscheidende visuele kenmerken voldoende zijn om z’n hogere prijskaartje te rechtvaardigen, maar tegelijk een gat groot genoeg overlaten zodat de 475 pk sterke GT3 een heel eigen publiek kan blijven bedienen. Als hij dat met z´n veel scherpere karakter al niet deed.

Gerelateerde artikelen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.