Spyshots

Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring

De autofabrikanten met nieuw spul in aantocht maken dankbaar gebruik van het aanhoudende zomerweer. Ook Mercedes-Benz, dat de nieuwe C 63 AMG op de Nürburgring loslaat, profiteert van het nu nog extra plakkerige, dus snelle asfalt.

Niets ten nadele van de verschenen en nog te verschijnen ‘45’-modellen, maar eigenlijk kijken we vooral erg uit naar de AMG-machines met minstens twee keer zoveel brullende cilinders onder de kap. Ondanks het gemeengoed geworden fenomeen downsizing staan er daarvan nog genoeg op stapel. De nieuwe C 63 AMG is er zo eentje. Die krijgt weliswaar een kleiner motorblok en dubbele turbo’s, hij zal nog steeds z’n vuur spuwen uit een V8. Hoe je het ook wendt of keert, zo’n achtcilinder tjokvol karakter is toch echt andere koek dan een compleet uitgeknepen 4-pitter. Hoe indrukwekkend die hitsige tweeliter ook is.

M3 op het dartbord
Hoe agressief het front ook is en hoe ver de wielkasten ook uitgeklopt zullen zijn, de hamvraag is en blijft voorlopig met hoeveel paarden de nieuwe C 63 AMG de eveneens nieuwe M3 gaat aftroeven. En niet te vergeten de RS 4 Avant van Audi natuurlijk. Alsook de Lexus IS-F. Afijn, dat de nieuwe C 63 AMG deze allemaal qua vermogen overtreft is vrijwel zeker omdat hij dat altijd heeft gedaan. Punt.
Maar de BMW blijft toch wel het mikpunt, denken we. Hoewel dat merk nog altijd stil is rond het exacte motor van de M4 en daarmee de M3, mikt de ganse automedia inmiddels op een relatief compacte 3.3 liter zes-in-lijn met 450 pk. De C 63 AMG gaat het doen met de reeds bekende 5.5 liter M157, en alleen op basis van het slagvolume al heeft de ‘Merc’ meer reserves voorhanden. AMG kennende gaan ze die zeker benutten. Maar niet meer dan de 525 pk van de ´basis´-E 63 AMG.

Wanneer
Mercedes-Benz zal de nieuwe, gewone C-klasse nog dit jaar voorstellen en gaandeweg 2014 het complete leveringsprogramma uitrollen. De C 63 AMG zal zich daar als laatste bijvoegen, dus houdt zeker rekening met een lancering eind 2014. Op z’n vroegst.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.