Spyshots

Supertoll! Een Mercedes A 45 AMG Black Series

We moesten ervoor even in onze ogen wrijven. Zou het dan toch echt? Gaat Mercedes ons serieus een A 45 AMG Black Series brengen? Nog een keer goed wrijven. Het lijkt er zowaar op. Hemeltjelief!

Wanneer we aan een Mercedes Black Series denken, denken we me maar aan één ding: meer peekaa’s. Bij ieder ander model uit de AMG-stal verwachten we dat daarbij geen bijzondere lastig problemen ontstaan. Deze AMG’s kunnen immers buigen over een krachtcentrale met zes of meer cilinders en slagvolumes van meer dan 5.5 liter. Maar niet de A 45 AMG. Die moet zijn vermogen peuteren uit een schamele 2.0 liter viercilinder en waarvan de afgifte al een bizarre 360 pk bedraagt. Oftewel, 180 pk per liter; een record voor zover wij weten. Is dit te overtreffen? Daar heeft het anders wel alle schijn van.

Hoeveel kan?
Als dit prototype op de foto’s inderdaad een voorbode is van de A 45 AMG Black Series, dan moet er gewoonweg meer vermogen dan de standaard 360 pk onder die kap zitten. Dat is dit overtreffende sportlabel van AMG aan zijn stand verplicht. Maar hoeveel dan: 400 pk? Dat dit mogelijk is hebben allerhande tuners bewezen, maar bij AMG ligt die situatie toch net even anders. AMG, als onderdeel van het imagogevoelige Mercedes-embleem, ook nadenken over zaken als betrouwbaarheid en duurzaamheid, en niet enkel aan brute kracht. Komen die heren bij AMG vast uit. Kom maar op met die Black Series!

Gerelateerde artikelen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste wintertests voor nieuwe Mercedes A-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Vierdeurs coupé van Mercedes-AMG in aantocht

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.