Spyshots

Mercedes S-klasse Pullman vervangt Maybach

Mercedes stofte het begin twintigste eeuw opgerichte Maybach in 2002 af om weerstand te kunnen bieden aan het hedendaagse Rolls-Royce en Bentley. Dat mislukte faliekant en het prestigemerk is inmiddels al weer van de markt verdwenen. Maar vervanging is in aantocht, in de vorm van de S-klasse Pullman. Ook al zo’n gerespecteerde naam.

Wij weten niet beter dan dat de Mercedes S 600 het absolute vlaggenschip onder de S-klasse’s is. Autoliefhebbers geboren rond 1950 zullen dat heel anders hebben ervaren. Zij hebben namelijk ook nog de S 600 Pullman meegemaakt. Deze eventueel gepantserde, super-de-luxe S-klasse die tussen 1963 en 1982 werd gebouwd en verkrijgbaar was met een lengte van 5,5 of 6,2 meter was het summum van Mercedes destijds. En nu keert dat model terug als vervanger van het geëuthanaseerde Maybach.

15 en 30 cm erbij
Veel details rond de Mercedes S 600 Pullmann zijn er niet, dat is, zoals het hoort in deze regionen van de automarkt, topgeheim. En dus kunnen we na onze recente Ghost-ervaring alleen maar inbeelden waartoe deze ultieme S-klasse in staat moet zijn om dat te presteren wat Maybach niet is gelukt, en dat is Rolls-Royce en Bentley naar de kroon steken.
Net als de Maybach 57 en 62 zal de S 600 Pullman er in twee lengte-uitvoeringen komen. Naar verwachting en op basis van schattingen is de ‘korte’ versie 15 centimeter en de langste variant liefst 30 centimeter langer dan de nieuwe S-klasse waarop ze zijn gebaseerd.
De aandrijving geschiedt door een V12-biturbo met om en nabij 600 pk en tegen 1.000 Nm aan koppel. Dat is veel meer dan de 6.6 liter V12 in de Ghost en de nieuwe Flying Spur van Bentley (koppel), maar daarmee alleen is de S 600 Pullmann er niet. Mercedes moet naast ongelimiteerde perfectie ook een verhaal kunnen vertellen. De Pullman-naam heeft daarvoor de historie, nu de uitwerking nog. Begin 2014 is het zover.

Gerelateerde artikelen

Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw

Spyshots
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Dakloos feestnummer: Mercedes-AMG GT Roadster

Autonieuws
Dakloos feestnummer: Mercedes-AMG GT Roadster
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Autonieuws
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Super-de-luxe parkeerprobleem: Mercedes-Maybach Pullman

Autonieuws
Super-de-luxe parkeerprobleem: Mercedes-Maybach Pullman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.