Spyshots

Volgende generatie BMW 5-serie rijdt al rond

Onlangs ging de huidige 5-serie zijn tweede levensfase in en dat is voor BMW het startschot geweest om zijn opvolger in het openbaarheid te brengen. Dit zijn de eerste beelden van de volgende generatie 5-serie!

In ontwikkeling, ja. Maar dat de toekomstige BMW 5-serie al zover is dat hij de openbare weg op kan, dat hadden we niet verwacht. Maak je echter geen illusies: het huidige en onlangs gefacelifte model zal nog minstens drie jaar meegaan.

Vertrouwd design
Met pas een lancering in 2016 is BMW er opvallend vroeg bij. Vandaar dat de nieuwe 5-serie nog stevig in de verpakking zit. Het silhouet van de auto is onmiddellijk herkenbaar, maar daarmee is eigenlijk ook alles wel gezegd. En profil zal er weinig veranderen, maar naar verluidt krijgt de nieuwe 5-serie stijlkenmerken van de Vision ConnectedDrive Concept mee om alsnog voor ‘gloednieuw’ aangezien te worden. In het erg rechtopstaande front kun je al een stukje van die conceptcar terugzien.

CFRP
Voor de nieuwe 5-serie staat een volledig nieuw platform klaar dat debuteert onder de nieuwe 7-serie. En net als dat vlaggenschip van BMW zal ook de 5-serie deels volgestopt zijn met CFRP, een met koolstofvezel versterkt plastic. Dat in de auto-industrie oprukkende materiaal is minstens zo sterk als de traditionele materialen, maar een stuk lichter. Volgens insiders kan de nieuwe 5-serie hierdoor een behoorlijk gewichtsbesparing tegemoetzien. Gevolg daar weer van is dat er minder zware motoren nodig zijn om de auto in beweging te brengen. Er gaan zelfs geruchten de ronde dat de nieuwe, veel lichtere 5-serie de eerste topklasse-BMW zal zijn met als stuwende kracht de reeds aangekondigde 1.5-driecilinder. We hebben hier dan over de 518i, een basismotorisering die BMW sinds 1996 niet meer heeft gevoerd – de E34-generatie was de laatste. De duurdere uitvoeringen krijgen vier- en zescilinders, met een 8-cilinder voor het topmodel.

Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW ActiveHybrid 5 wordt BMW 530e iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW laat 5-serie handsfree Las Vegas verkennen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.