Spyshots

Eerste spyshots gefacelifte Volkswagen Touareg

De in onze ogen meest aaibare full-size SUV staat op de agenda om te worden bijgepunt. De vernieuwingen voor de Volkswagen Touareg zijn zowel optisch als technisch, met de nadruk op dat laatste en in het bijzonder de mogelijke introductie van een 4-cilinder.

Eigenaren van de huidige Touareg, schrik niet! Volkswagen beseft heel goed dat hun grootste nog geen drie jaar op de markt is en hun bestaande klanten nog niet zitten te wachten op een vroege vernieuwingsronde. De introductie van de anderzijds tamelijk lichte facelift voor de Touareg staat pas in het najaar van 2014 op de planning. En dan mag het ook wel, want dan is het SUV-model ineens al bijna vier jaar oud.

Meer chroom
Dat Volkswagen de minste nadruk heeft liggen op cosmetisch wijzingen maken deze eerste foto’s van de gefacelifte Touareg kenbaar. Verwacht hooguit subtiel aangepaste bumpers en lichtunits en een andere, meer sprekende grille. Vermoedelijk is die laatste – hoewel die overigens niet is afgedekt – voorzien van meer chroom, een weg die Volkswagen is ingeslagen met de CC en diverse conceptcars.

Snufjes
Er wordt vermoedelijk gekozen om vooral een stap voorwaarts te maken op technisch vlak. Zo denken we dat Volkswagen de Touareg gaat voorzien van hun modernste rijassistentiesystemen en andere comfort- en veiligheidsverhogende snufjes. Ook het infortainmentsysteem dat werd geïntroduceerd op de Golf VII zou wel eens tot de doorgevoerde verbeteringen kunnen behoren.

4-cilinder
Maar de grootste wijziging kan wel eens op motorisch vlak worden doorgevoerd, en wel de introductie van een viercilinder in ruil voor de lichtste, 204 pk sterke V6-TDI. Rivaliserende SUV’s zijn inmiddels ook al overstag dus waarom zou de Touareg het niet kunnen doen met een vierpitter. Rijst alleen de vraag waar Volkswagen een respectwaardige 4-cilinderdiesel vandaan haalt. De sterkste waarover de Volkswagen Group momenteel beschikt is de 2.0 liter TDI in de Golf GTD; die levert 184 pk en 380 Nm. Hem verder uitknijpen kan natuurlijk, maar de 500 Newtonmeters van de vier cilinder tellende Mercedes M 250 CDI zijn wel erg ver weg.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Camouflage op nieuwe Volkswagen Touareg flink dunner

Spyshots
Camouflage op nieuwe Volkswagen Touareg flink dunner
> Artikel lezen

Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen blikt vooruit op nieuwe Touareg

Autonieuws
Volkswagen T-Prime Concept GTE
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.