Spyshots

Facelift Porsche Cayenne bereidt zich voor op Macan

Met de kleinere, modernere Macan in aantocht kan de Cayenne natuurlijk niet achterblijven. Porsche werkt zodoende aan een milde facelift voor hun grote SUV.

Medio september, tijdens de tweejaarlijkse IAA in Frankfurt, trekt Porsche het doek van de Macan, ook beter bekend als de ‘baby-Cayenne’. Echter gekscherend verwachten wij juist dat de Cayenne vanaf dat moment in de schaduw van de Macan komt te staan. Dat model zal immers een ‘zachter’ prijskaartje kennen terwijl hij wel de allure van iedere andere Porsche heeft. Bovendien is de binnenruimte bij kopers van dit soort modellen niet het voornaamste criterium.

In de pas
Kortom, van de Macan wordt veel verwacht. En om te voorkomen dat de animo voor de Cayenne als gevolg daarvan volledig inzakt, scherpt Porsche hun grootste melkkoe van dit moment aan met een milde facelift. Niet teveel botox, maar precies voldoende zodat de Cayenne weer in de pas loopt met de Macan en de Panamera. Bovendien, tegen de tijd dat de opgefriste Cayenne gelanceerd wordt (Q2 2014), is hij ook al weer 4 jaar oud. Net even wat strakkere lichtunits, een gemoderniseerde grille en fijngeslepen bumpers is tegenwoordig heel normaal voor een model van die leeftijd.

E-Hybrid
Over eventuele motorenwijzigingen is nog helemaal niets bekend. Met de onlangs vernieuwde Panamera ligt het in de lijn der verwachting dat Porsche ook de Cayenne straks gaat leveren met de nieuwe V6-biturbo. Ook een Cayenne E-Hybrid sluiten we niet uit. Kijk maar waar zo´n model de Panamera heeft gebracht.

Gerelateerde artikelen

Om deze Cayenne van TopCar kun je niet heen

Tuning & styling
TopCar Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk

Autonieuws
Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk
> Artikel lezen

Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne

Autonieuws
Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.