Spyshots

BMW X5 verliest camouflage

De nieuwe BMW X5 laat zijn neus weer even zien. Door minder camouflage toe te passen geven de Duitsers aan dat hun topklasse-SUV dichter bij zijn onthulling komt.

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat zagen van de nieuwe BMW X5. Maar nu onze spionagefotograaf ons deze laatste spyshots heeft gestuurd weten we weer iets meer van de grote SUV en begint het er steeds meer op te lijken dat de eerder gelekte afbeeldingen van de X5 een waarheidsgetrouw beeld geven.

Flink groter
Om, met het oog op de Amerikaanse markt, plaats te kunnen bieden aan 7 personen moest de X5 groeien. En BMW het zekere voor het onzekere genomen door hem veel centimeters extra te geven. Zo naast de huidige generatie is goed op te maken hoeveel ruimer de nieuwe X5 in z´n vel zit. Een andere reden van de groeispurt is de X3. De buitenmaten van dat X-model namen ook toe en de X5 moet natuurlijk wel zijn meerwaarde kunnen blijven rechtvaardigen.

Begin 2014
Hoewel de Verenigde Staten de grootste markt voor de X5 is, gunt BMW hem een Europese première, en wel tijdens de IAA in Frankfurt. De lancering staat nog voor dit jaar gepland, maar houd rekening met een levering in het nieuwe jaar.

Gerelateerde artikelen

14% bijtelling voor BMW X5 xDrive40e

Autonieuws
14% bijtelling voor BMW X5 xDrive40e
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

Autonieuws
BMW X7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.