Spyshots

De bevestiging: Jaguar X-type opvolger in de maak

Dit Jaguar-prototype maakt een eind aan een lange periode van twijfel en geruchten. Eindelijk kunnen we bevestigen dat er een opvolger van de gefaalde X-type op stapel staat.

Maar dat lijkt niet het enige te zijn dat Jaguar met deze mule beproeft. We mogen ervan uitgaan dat er onder deze body compleet nieuwe techniek schuilgaat. Aangezien de XF in 2008 geïntroduceerd werd en in 2011 een facelift kreeg, wordt verwacht dat deze binnen enkele jaren eveneens opvolging zal krijgen. De introductie daarvan staat vermoedelijk voor 2015 gepland en dat is tevens het moment waarop deze kleine XF, oftewel de opvolger van de X-type in de spotlights zal staan.

PLA
De nieuwe Jaguars komen naar alle waarschijnlijkheid op het platform dat als Premium Lightweight Architecture (PLA) door het leven gaat. Dit onderstel vormt tevens de ruggengraat van de XJ en de gloednieuwe Range Rover. Maar er is meer nieuws. De opvolger van de XF en de X-type zullen naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe stijl van Jaguar gaan dragen en daarmee, net als de F-type, voortborduren op het thema dat een aantal jaren geleden met de XF en XJ werd ingezet. Exacte details kennen we helaas nog niet, maar met deze spyshots kunnen we eindelijk bevestigen dat Jaguar met een opvolger van de X-type komt. En daarmee hoopt Jaguar eindelijk een harde vuist te kunnen maken naar BMW (3-serie), Audi (A4) en Mercedes (C-klasse).

Gerelateerde artikelen

Officiële specificaties motoren Jaguar XE

Autonieuws
Dieselen met de Jaguar XE
> Artikel lezen

Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)

Autonieuws
Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)
> Artikel lezen

Jaguar XE Sportbrake: dit moet 'em zijn

Autonieuws
Jaguar XE Sportbrake
> Artikel lezen

Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.