Spyshots

BMW 2-serie Coupé en Cabriolet op poolexpeditie

Waar de Coupé en Cabriolet op basis van de 3-serie voortaan 4-serie zullen heten, mogen ook de tweedeurs 1-series een stapje hogerop de ladder klimmen. Letterlijk en figuurlijk. Het hogere cijfer kent BMW immers niet zomaar aan het duo toe. Dat moeten ze wel waar kunnen maken.

Om te bewijzen dat de 2-serie Coupé en Cabriolet het hogere cijfer daadwerkelijk verdienen wordt er volop getest, gefinetuned en ongetwijfeld vergaderd. Niet alleen om de duurzaamheid te garanderen, maar zeker ook om de rij-eigenschappen optimaal af te kunnen stemmen; het zijn immers BMW’s. In de winterperiode is het noorden van Scandinavië rijk aan ijswegen en daarmee uitermate geschikt om op de grens te rijden en af te kunnen stellen. En dat is precies wat BMW’s onderstelexperts momenteel aan het doen zijn.

Onderscheidend ten opzichte van 1-serie
Naast rij-eigenschappen met typische BMW-karakteristiek zullen de beide 2-series onderscheidend worden vormgegeven ten opzichte van de drie- en vijfdeurs 1-series. Reken op iets scherper gelijnde koplampen en een meer op sportiviteit toegespitst ontwerp van de voor- en achterbumper. Precies zoals we dat, inderdaad, ook bij de 4-serie al hebben gezien.

2014
Geduld is nog wel even van belang: de BMW 2-serie debuteert niet eerder dan dit najaar. Vermoedelijk eerst als coupé. In 2014 zal het gamma dan volop leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Milde facelift voor BMW 2-serie Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Manhart stopt BMW M2 opgefokte M4-blok toe

Tuning & styling
Manhart stopt BMW M2 opgefokte M4-blok toe
> Artikel lezen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Tweede buiging van BMW 2002 Hommage

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.