Spyshots

Update: Mooiere spyshots van de Aston Martin Vanquish Volante

Natuurlijk komt er ook een dakloze Aston Martin Vanquish. Daar kon je de klok op gelijkzetten, al is het toch altijd wel fijn dat zoiets bevestigd wordt. Hier is die confirmatie.

***Update*** - Betere, mooiere foto´s toegevoegd aan de fotogallerij.

De dakloze Aston Martin Vanquish gaat volgens traditie Volante heten, hoewel het merk soms ook Roadster voor hun open sportauto’s gebruikt. Onze spionagefotograaf spotte de nieuwe Aston in het noordelijkste puntje van Zweden waar onder andere getest wordt of de stoffen kap bestand is tegen extremen. Voor een auto die op de oprit zeker vier euroton moet kosten, moet het dak- alsook de overige techniek immers wel waterdicht en betrouwbaar zijn. En dat het liefst gedurende vele jaren. Des te meer omdat ook de Volante een tijdloze schoonheid moet worden. Kan niet misgaan, denken wij.

Lagere top
Op het dak na zal de Volante technisch identiek zijn aan de gesloten Vanquish. Een machtige, 563 pk sterke V12 met een slagvolume van 6.0 liter drijft de achterwielen aan. De overbrenging geschiedt door de 6-traps Speedshift 2-automaat waarvan we denken dat deze nog weer wat sneller schakelt dan die in de coupé. Het koppel ligt op 650 Nm en de Vanquish is daarmee in staat in 4,1 seconden naar de 100 km/h te accelereren. Omdat het lijkt dat de softtop van de Volante feilloos in het totaal ontwerp is geïntegreerd, zal die niet minder snel sprinten. De topsnelheid van de coupé reikt tot 295 km/h. Dat gaat de Volante niet halen omdat deze wat zwaarder zal zijn.

Weinig geduld
Hoewel dit de eerste foto’s van de Vanquish Volante zijn, duurt het niet lang meer voordat hij onthuld gaat worden. Over een maandje is het al zover, tijdens de Autosalon van Genève. De orderboeken zullen in het laatste kwartaal open worden geslagen.

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One

Autonieuws
Vergelijking: Aston Martin Valkyrie vs. Mercedes-AMG Project One
> Artikel lezen

Hoeken met de nieuwe Aston Martin Vantage op de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

De nieuwe Aston Martin Vantage: dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

Spyshots
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

Autonieuws
DBX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.