Spyshots

Eerste levenstekenen nieuwe Volkswagen Golf Variant

Natuurlijk komt er (van de zevende generatie) weer een hele Golf-familie. Nu de vijfdeurs hatchback bij de dealers staat is het wachten op de GTI daarvan. De eerstvolgende andere carrosserievorm is de Variant-stationwagen. Die zien we hier.

We hoeven eigenlijk helemaal niet zo lang te wachten op de nieuwe Volkswagen Golf Variant. De foto’s van dit prototype verraden dit al enigszins; de auto oogt al aardig productierijp, zelfs de dakrails zijn al geïnstalleerd. Waarschijnlijk maken we nog in de eerste helft van 2013 kennis met het model, om kort na de IAA in Frankfurt bij de dealers te arriveren.

Ruimer
Waar het bij een stationwagen natuurlijk grotendeels om draait is de hoeveelheid binnenruimte. Momenteel kunnen we daar nog weinig over zeggen, maar als we dit prototype in perspectief plaatsen, dan lijkt de nieuwe Golf Variant best een stevige jongen te worden. We trekken ons hieraan op vanwege het feit dat de hatchback ook in alle richtingen is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger.

Motoren
Het verkrijgbare motorgamma zal exact overeenkomen met dat van de vijfdeurs hatchback. Dat betekent de 1.2 liter TSI met 85 pk als instapper, gevolgd door de 105 pk sterke versie daarvan. Vervolgens is er de 1.4 TSI met 140 pk en cilinderuitschakeling, en dat is ook meteen de topper bij de benzinemodellen. Dieselen zal kunnen met de 1.6 en 2.0 TDI met respectievelijk 105 en 150 pk. Een handbak zal standaard zijn, een DSG-automaat optioneel.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Volkswagen geeft verbeterde e-Golf een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.