Spyshots

En zo oogt de Aston Martin Rapide S

Na waarschijnlijk een pittige testsessie wil de Rapide S niets liever dan even op adem komen. Achter gesloten deuren natuurlijk, uit de buurt van pottenkijkers. Helaas voor Aston Martin stond onze spionagefotograaf hem al op te wachten.

Hoewel we de auto voor het gemak maar even de toevoeging ‘S’ geven – er is nog niets officieel – introduceert Aston Martin vrijwel zeker binnenkort een snellere versie van hun vlaggenschip. De reden hierachter is vermoedelijk om de Rapide opnieuw in de kijker te spelen omdat hij over het hoofd wordt gezien door kopers. Althans, de verkopen blijven achter op de verwachtingen.

Vanquish
Eén ding is zeker, in visueel opzicht gooit het merk de potentere Rapide over eenzelfde boeg als hun nieuwe Vanquish. Niet zo agressief gestileerd als bij dat sportmodel kent de voorspoiler, en dan met name de centrale lip onderaan, een nadrukkelijk aerodynamisch design. Ook bij de achterzijde zal de weggeleide luchtstroom een andere koers wenden door middel van een grotere, geïntegreerde achterklepspoiler. De achterbumper op dit prototype is niet anders dan dat van het ‘reguliere’ exemplaar.

+500 pk
Bij het aan zien komen van de auto heeft onze fotograaf meteen de oren gespitst, maar niet gehoord dat er een andere krachtbron onder de kap schuil ging. Op zich is dat niet vreemd. Want hoewel we de krachtigere motor uit de Vanquish verwachten, is dit eveneens een V12, net als bij het S-loze Rapide. Qua vermogen mikken we op meer dan 500 pk, maar minder dan de 573 pk in de Aston Martin’s supersporter.

Gerelateerde artikelen

Elektrificatie voor Aston Martin RapidE

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vanquish en Rapide S fijngeslepen voor 2015

Autonieuws
Vanquish en Rapide S voordeliger door nieuwe automaat
> Artikel lezen

Personaliseer je Skoda met dashboardstickers

Autonieuws
> Artikel lezen

Glaasje Pérignon in de auto is zo dom nog niet

Lifestyle & design
Aston Martin Deuxième Plénitude Special Kit
> Artikel lezen

Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie

Autonieuws
Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie
> Artikel lezen

Aston Martin met waterstofauto naar Nürburgring

Autonieuws
Aston Martin met waterstofauto naar Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.