Spyshots

Extra lange wielbasis voor nieuwe Range Rover

Wie dacht dat het niet groter zou worden dan de Mercedes-Benz GL-klasse heeft het mis. De nieuwe Range Rover, die in normale uitvoering al groter is dan zijn voorganger, zal ook verkrijgbaar zijn met extra lange wielbasis. Mijn hemel!

Naar Europese maatstaven zijn de traditionele Range Rover, Mercedes-Benz GL en Audi Q7 zo’n beetje de grootste personenauto’s te koop. Maar geloof het of niet, gekscherend is de zitruimte van dit soort kolossen niet eens zoveel rianter dan de gemiddelde C-segmenter. Met name achterin is soms meer beenruimte gewenst. Het idee van Land Rover om de nieuwe Range ook als Lang op de markt te brengen is dus zo gek nog niet. Hoeveel centimeters wielbasis de langere versie erbij krijgt is moeilijk te zeggen. Misschien door te vergelijken kom je tot een indicatief antwoord.

Optisch kleiner
An sich is de Range Rover geen verrassing meer. Een medewerker of bezoeker aan de fabriek is namelijk zo kwaadmoedig naar Land Rover geweest om een onverwachte onthulling te verpesten. Op deze eerste foto van een naakte nieuwe Range Rover zien we een klassiek lijnenspel, maar dat ‘inschikkelijk’ is neergepend. Door meer flauwe rondingen, bekend van de Evoque, en andere slimme designtrucjes lijkt het nieuwe model kleiner dan hij in werkelijkheid is, al verbloem je natuurlijk met de beste wil van de wereld geen vijf meter bij ruim twee meter hoge als breedte mastodont. Maar goed dat de nieuwe Range Rover een stuk lichter wordt.

Gerelateerde artikelen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug

Autonieuws
Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug
> Artikel lezen

Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is

Autonieuws
Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.