Spyshots

Audi R8 e-tron in z’n natuurlijke habitat

De ware liefhebber gruwelt ervan, maar tegenhouden lukt niet meer: de opmars van louter elektrisch aangedreven (super)sportwagens. De Audi R8 e-tron is daarvan één van de eersten en zal nog dit jaar verschijnen.

De ontwikkeling van de elektrische R8 e-tron ligt keurig op schema en sinds begin deze week rolt Audi hem ook over de openbare weg. Enigszins opvallend is dat het merk daarbij geen enkele poging doet om de auto discreet te houden. Gehuld in dezelfde dieprode kleur als het concept en volgeplakt met promotionele belettering struint de R8 e-tron voor het eerst door z’n natuurlijke habitat. Aan de andere kant, enkel de kenner zal doorhebben dat het hier niet om een R8 met verbrandingsmotor gaat. Want wie anders merkt op dat uitlaatpijpen ontbreken en de luchtinlaten in de voorbumper dichtgemetseld zijn (vermoedelijk om de luchtweerstand te verlagen). Andere verschillen met de reeds bestaande R8’s is de ondoorzichtige overkapping van het compartiment waaronder normaliter een V8 of V10 ligt.

Hoogspanning
De R8 e-tron mag dan elektrische aangedreven worden door vier elektromotoren (bij ieder wiel één) en geen kippenvelgeluid produceren, een trage strakker zal hij niet zijn. Ervan uitgaande dat de specificaties van het productiemodel die van de conceptcar zullen naderen kan de geruisloze R8 terugvallen op een vermogen van zo’n 300 pk en een gigantisch koppel van meer dan 4.000 Nm. Van nul naar 100 km/h zal minder dan vijf tellen in beslag nemen. Vooral de tussenacceleraties moeten met een dergelijk koppel overweldigend zijn.

Beperkte oplage
Als alles mee zit zal Audi nog dit jaar de R8 e-tron voorstellen, met een lancering in 2013. De gebouwde oplage is echter beperkt.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

Brussel mag nieuwe Audi e-tron Sportback produceren

Autonieuws
Brussel mag nieuwe Audi e-tron Sportback produceren
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.