Spyshots

Knallend einde voor huidige MINI

Begin deze maand werd al duidelijk dat de huidige MINI wederom een Cooper S John Cooper Works GP zal gaan krijgen om het model uit te zwaaien. Deze zwanenzang is nu gespot in de buurt van de Nürburgring.

MINI-topman Kay Segler deed drie weken geleden aan de vooravond van de New York Motor Show de onthulling dat er opnieuw een GP-editie zou gaan verschijnen van de John Cooper S Works. De presentatie zal plaats gaan vinden tijdens MINI United, een evenement in het Franse Le Castellet dat halverwege mei wordt georganiseerd. Dat betekent opschieten voor de ingenieurs, zij hebben tenslotte nog maar drie weken voordat het doek van deze laatste versie van de huidige MINI getrokken gaat worden.

Onderhuids
De korte tijdspanne die nog rest tot de introductie kan niet anders betekenen dan dat we hier naar een (onderhuids) nagenoeg voltooid model zitten te kijken. Hoewel de details vooralsnog ontbreken zal de GP worden uitgerust met een uiterst potente 1.6 liter turbomotor die ook al een plekje heeft gekregen in de DS4 Racing. Qua vermogen zal de oude MINI GP (218 pk) ongetwijfeld worden overtroffen, al was het alleen maar om in het spoor te blijven van de A1 Quattro die met 256 pk een nieuwe standaard heeft gezet in dit segment van kleine, luxe auto’s.

Gerelateerde artikelen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Nieuwe MINI John Cooper Works getuned tot 260 pk

Tuning & styling
MINI JCW tuning
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille

Autonieuws
MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.