Spyshots

Turbo-trio voor Porsche 911 Turbo?

Als je het niet met twee variabele geometrische turbo’s kan winnen van de Nissan GT-R, dan moet je er gewoon nog één op schroeven. Het is wellicht even simpel als doeltreffend, want dat is wat Porsche naar verluidt gaat doen bij de nieuwe 911 Turbo.

De rivaliteit tussen de Porsche 911 Turbo en de Nissan GT-R is vooral een buiten de fabriekspoorten gevoerde strijd. Toch moet het voor de Duitsers zonder meer een vuiltje in het oog zijn dat een Japanner hun het hof maakt op eigen bodem, de Nürburgring. En dat voor een fractie van de prijs die de 911 Turbo moet opbrengen. De GT-R als mikpunt of niet, de nieuwe 911 Turbo moet gewoonweg beter en sneller zijn dan de vorige. Dat Porsche daarvoor echt de marges moet opzoeken werd met de ‘gewone’ 991 kenbaar. Maar ze hebben nog iets achter de hand, namelijk een derde turbo.

Onderin
Het verhaal gaat dat de nieuwe Porsche 911 Turbo liefst drie turbochargers krijgt. De extra blaashulp heeft voornamelijk als doel de sportwagen bij (extreem) lage toerentallen al van stuwkracht te voorzien. De andere twee, die groter zijn, nemen het dan vanaf zo’n 2.000 tpm over om de 911 Turbo vervolgens zo snel mogelijk naar een top ver over de 300 km/h te brengen. We denken dat het totale vermogen van de nieuwe Turbo naar 550 pk stijgt. In ieder geval niet minder dan de Nissan GT-R. Oeps, daar gaan we weer…

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner V-RT: 911 Turbo S meets GT3 RS

Tuning & styling
> Artikel lezen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Exotische gifkikker: TechArt 911 GTstreet R

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ook opgefriste Porsche 911 Turbo al in volle glorie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.