Spyshots

Officiële schetsen en spyshots vlaggenschip Kia

Kia wil nog een stap hogerop en laat met deze schetsen zien hoe dat concreet vorm krijgt. Op dit moment legt men de laatste hand aan de ontwikkeling van een absoluut vlaggenschip.

In Europa hebben we nog maar net kennis kunnen maken met de Optima of de Zuid-Koreanen staan al klaar voor de volgende stap: de introductie van een absoluut vlaggenschip. Het model gaat in Korea vermoedelijk als K9 de markt betreden en komt daarmee nog boven de K7 te staan. Die laatste kennen we in Europa niet en is nog net een stapje hoger dan de Optima (K5 geheten in Korea).

Limousine
Kia laat weten dat de K9 ´onderscheidend, klassiek en modern´ is vormgegeven. Hij zal concurreren in de klasse van de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes S-klasse. En dat betekent dat alleen het beste goed genoeg is. Daarmee zullen de Koreanen zichzelf ongetwijfeld gaan overtreffen.

Testen
Halverwege 2012 zal de K9 op de thuismarkt worden gepresenteerd. Maar Kia laat ook weten dat het model de wereldmarkt zal betreden. In Europa worden momenteel prototypes van de K9 in het ijskoude Scandinavië aan testactiviteiten onderworpen, maar dat zegt niets over een eventueel debuut op de Europese markt.

Gerelateerde artikelen

Kia presenteert elektrische Niro op CES

Autonieuws
Kia presenteert elektrische Niro op CES
> Artikel lezen

Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?

Autonieuws
Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.