Spyshots

Nieuwe MINI nog minder mini

De introductie van de nieuwe MINI is nog ver weg. Pas in de tweede helft van 2013 zullen we voor het eerst kunnen kennismaken met alweer de derde generatie die opnieuw weer wat zal groeien.

Hoewel de knoop omtrent de lancering van een model onder de MINI nog niet definitief is doorgehakt creëert de fabrikant bij voorbaat meer ruimte aan de onderkant van hun assortiment voor het geval dat. De nieuwe generatie gaat dus opnieuw in formaat toenemen. Een lengte van vier meter komt steeds dichterbij. Echt “mini” kun je de MINI dus straks niet meer noemen.

Krachtige driecilinder
Op motorisch vlak doet MINI juist een stapje terug. Om nog zuinigere en schonere waardes te noteren zijn driecilinders volop in ontwikkeling. Desondanks zal er aan vermogen geen gebrek zijn; de krachtigste zal namelijk zo’n 180 pk leveren uit 1.500 cc. De MINI Cooper S, hier te zien op foto´s, krijgt gewoon weer de beschikking over een 1.6 liter viercilinder turbobenzinemotor. Gloednieuw, dat wel. De Works-varianten zullen deze motor ook bevatten, met een vermogen tot wel 220 pk.

IAA 2013
Mocht je het prototype in de achtergrond herkennen als een BMW, dan klopt dat. Bovenin Zweden wordt de toekomstige Cooper S gebroederlijk getest naast de 1-serie GT. Beide auto’s staan namelijk op hetzelfde nieuw te ontwikkelen platform en zullen vermoedelijk hun debuut beleven op de IAA Frankfurt in september 2013. Nog voor het aanbreken van 2014 arriveren ze bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

MINI 5-deurs: wat voegen die 2 deurtjes toe?

Autotests
MINI 5-deurs
> Artikel lezen

Nieuwe instapper 5-deurs Mini maakt zichzelf overbodig

Autonieuws
MINI vijfdeurs krijgt nieuwe instapper: One First 5 door
> Artikel lezen

Internet sneller dan nieuwe Mini JCW

Autonieuws
Internet sneller dan nieuwe Mini JCW
> Artikel lezen

MINI versiert modellen met JCW-accessoires

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.