Spyshots

Opvolger Ferrari 599 GTB in 2013

Ferrari wil niets overhaast doen. Maar nu de toegejuichte Lamborghini Aventador LP700-4 de arena der supersportwagens heeft betreden wil het ook niet te lang wachten met de opvolger van hun 599 GTB Fiorano. Eind 2012 moet hij er staan.

Hoewel er meerdere sportwagenfabrikanten zijn die tegenstand bieden, ziet Ferrari in Lamborghini nog altijd de meest geduchte rivaal van hun eigen raspaarden. Andersom is het eigenlijk niet anders. Met de gloednieuwe Aventador LP700-4 staat het momenteel 0-1 voor de renstal uit Sant´Agata Bolognese. Niet dat de 599 GTB Fiorano niets meer in te brengen heeft, maar de opvolger van de Murcielago is technisch toch weer wat geavanceerder en dat is cruciaal in het segment waarin zij opereren. Ferrari werkt daarom met enige spoed aan een nieuw topmodel, al moet dit natuurlijk wel zorgvuldig gebeuren.

700 pk
Ondanks een verwachte lancering binnen twaalf maanden (als modeljaar 2013) is er nog vrij weinig bekend over de nieuwe Ferrari. Maar met de specificaties van de Avantador en de Ferrari FF in het achterhoofd zijn er wel enige voorspellingen te doen. Eerder gingen er geruchten rond over een nieuw ontwikkelde V8 met turbo’s voor de 599-opvolger, maar net als Lamborghini zal Ferrari zolang als het kan een V12 voorin hun vlaggenschip lepelen. En met een nagelnieuwe twaalfcilinder in de FF is de keus des te makkelijker gemaakt. De meesten, zo ook wij, denken dat Ferrari dit blok zal gebruiken voor hun nieuweling met naar verluidt een vermogen dat is opgevoerd naar 700 pk, exact evenveel als de Avantador.

Grote broer van 458
Vrees overigens niet dat de nieuwe 599, die vermoedelijk F620 gaat heten, ook het 4RM-vierwielaandrijvingsysteem van de Four Four gaat overnemen. Ferrari plaats de F620 in z´n sportwagenportfolio waartoe ook de 458 Italia behoort, en daar hoort volgens de fabrikant de meer pure eigenschap van achterwielaandrijving bij. Dit gegeven resulteert tevens in agressieve afstelling van het deels nieuwe chassis en de zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Ook poogt Ferrari het wagengewicht van de F620 zo laag mogelijk te houden door meer aluminium en carbon toe te passen.

Gerelateerde artikelen

Ferrari dreigt weer eens met vertrek uit de Formule 1

Autonieuws
Ferrari dreigt weer eens met vertrek uit de Formule 1
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso

Tuning & styling
Novitec gaat los: 709 pk voor de Ferrari GTC4Lusso
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec maakt Ferrari 488 Spider nog lekkerder

Tuning & styling
Novitec maakt Ferrari 488 Spider nog lekkerder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.