Spyshots

Ruwe bolster van Roding nadert productie

Herinner je de Roding, een soort moderne interpretatie van de Porsche 914, nog? Ondanks de tegenvallende verkopen van de bejubelde KTM X-Bow heeft het nog tamelijk onbekende Duitse bedrijfje toch besloten voor productie te gaan.

Twee jaar geleden dook de Roding voor het eerst op. Optisch lag de roadster nogal gevoelig op het netvlies, maar bij deze pure, minimalistische sportwagen staat nu eenmaal alles in het teken van vorm volgt functie. Toch heeft Roding de kritieken op het uiterlijk ter harte genomen en gesleuteld aan diens visuele kwaliteiten.

3 pk/kg
Op de technisch plannen van Roding viel weinig aan te merken. De sportwagen zou beschikken over een uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie en een chassis van CFRP met pal achter de inzittenden een zescilinder turbomotor. Roding doet wat geheimzinnig over de krachtbron, maar zegt dat het afkomstig is van een ‘gerespecteerde fabrikant’ resulterend in een pk/gewichtsverhouding van om en nabij de 3 pk/kg. Bij het geschatte wagengewicht van 950 kg weegt zal het blok dus zo´n 300 pk produceren. Het koppel ligt op 400 Nm beweren nauwbetrokkenen bij het project.

1.4 G
“Onze tweezitter moet maatstavend zijn”, zegt Roding. “Snelheid moet op alle vlakken overtreffend zijn. Het kunnen bereiken van indrukwekkende bochtsnelheden tot wel 1.4 G behoort tot een van onze beoogde doelen”. Roding zoekt daarom naar de perfecte balans. Ook monteert het een sperdifferentieel (40% sper) om de aandrijfkrachten optimaal te verdelen voor maximale grip.

Wanneer de Roding precies klaar moet zijn is onbekend. Binnen een jaar in ieder geval, denken wij.

Gerelateerde artikelen

Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé

Autonieuws
Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé
> Artikel lezen

Toyota Concept i-Ride il beste maatjes zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke gelegenheid een andere Porsche als maandabonnement

Autonieuws
Elke gelegenheid een andere Porsche als maandabonnement
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.