Spyshots

Nieuwe Range Rover gaat ’t avontuur tegemoet

Gehuld in een toepasselijke zebratrim gaat Land Rover het avontuur tegemoet met de nieuwe Range Rover. In de loop van 2013 moet de edele SUV in de showroom staan.

Anders dan de eerdere mule is dit prototype ook daadwerkelijk de volgende generatie Range Rover. Nieuwe technieken worden beproefd en ergens onder de dikke laag camouflage gaat het hertekende design schuil. Uit historisch oogpunt zal dat eerder een evolutie zijn dan een revolutie. Een ingrijpend gewijzigd design zou bovendien (trouwe) klanten van dit segment afschrikken en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Meer ruimte
Voor een kolos van vijf meter lang is de huidige Range Rover niet eens opvallend ruim. Goed nieuws voor de nieuwe; die wordt namelijk een tikkeltje groter en daardoor hopelijk ruimer. Ingewijden beweren - en ook afgaande op deze foto’s - kunnen we concluderen dat met name de achterpassagiers er op vooruit gaan. Tevens verwacht men een toename van het bagageruim.

Minder gewicht
Om de toegenomen maten te compenseren krijgt Land Rover de hulp van zusterfabrikant Jaguar bij de ontwikkeling van het chassis. Volgens calculaties zou die zomaar 400 kilogram lichter kunnen zijn dan de huidige. En dat scheelt toch een slok op een borrel, ook al zal de Range Rover om de twee ton in kilo’s (geld trouwens ook) blijven schommelen.

Hybride
Andere vormen om het verbruik te drukken is het verder verfijnen van het bestaande motorpalet. De Range_e, de plug-in hybride voorzien van een dieselmotor, wordt ook aan het programma toegevoegd. In een eerdere verschijning stootte die niet meer dan 90 gram CO2 per km uit en dat is in ons land goed voor een bijtelling van 14%. Dat zou wat zijn!

Gerelateerde artikelen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug

Autonieuws
Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug
> Artikel lezen

Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is

Autonieuws
Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.