Spyshots

Kia, wat doe je nu?

Kia is in een razend tempo de wereld aan het veroveren. Met moderne techniek, goed sturende modellen en awardwinnende designs weten de Koreanen de consument in te palmen. Een shock ging er dan ook de redactie toen deze foto´s in onze mailbox binnenvielen.

Wat moet Kia in vredesnaam met een doos op wielen als deze? De Nissan Cube is bij ons een complete flop geworden en deze Kia Tam, zoals het model in de wandelgangen heet, zou dan wel succesvol moeten worden? Zie je ´em al staan tussen de Sportage en Rio? Nee? Wij ook niet! En gelukkig is er goed nieuws, deze Tam zal de Europese dealers dan ook niet bereiken. De auto mag dan momenteel in Europa worden getest, hij is puur voor Azie bedoeld.

Japan
Je vraagt je natuurlijk af wat Kia ertoe gedreven heeft deze Tam te ontwikkelen. Wel, die vraag is heel simpel te beantwoorden; auto´s als de Tam, en dus ook de Nissan Cube, zijn vooral in Japan mateloos populair. En Kia gaat met dit model haar wereldwijde marktpositie nog verder versterken. En dat is nogmaals goed nieuws voor ons, want hoe groter Kia wordt, hoe meer budget er komt om fraaie Europese auto´s te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Kia Stinger komt ook naar Europa!

Autonieuws
Kia Stinger ook naar Europa!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.