Spyshots

Meer comfort in nieuwe Porsche 911

Nog een klein jaartje wachten voordat de fonkelnieuwe Porsche 911 in de showroom staat. De nieuwe generatie wordt iets langer, ruimer en comfortabeler. Toch zal de 911 nog steeds een echte sportwagen zijn.

Update 30 maart 2011: Nieuwe foto´s 911 Coupé op de Nürburgring toegevoegd

Het hoeft geen betoog dat de 991 – zoals de nieuwe intern wordt genoemd – een evolutie van het huidige model wordt. Porsche moet er niet aan denken het oer-concept een andere invulling te geven. Voor- en achterzijde veranderen nauwelijks, maar gewijzigde proporties zorgen ervoor dat de nieuwe 911 alsnog zodanig aandoet. Het model groeit zo’n zes centimeter in de lengte en zal mede daardoor ranker aandoen dan de 997. De wielbasis neemt nauwelijks toe, toch verwachten we een ruimer interieur, juist omdat Porsche de 991 meer comfort wil meegeven. Door gebruik te maken van lichtere materialen compenseert Porsche de extra ballast in plaatwerk. Sterker nog, de nieuwe 911 zal ongeveer 50 kilogram lichter zijn dan een vergelijkbaar model van de huidige generatie.

Lichte stijging
Hoewel sommige verhalen beweren dat de 911 op termijn een viercilinder krijgt in het kader van downsizing blijft Porsche voorlopig trouw aan de zescilinder boxer. In de nieuwe Carrera gaat de 3.4 liter circa 350 pk leveren. Slecht vijf pk erbij, maar door het lagere leeggewicht voltrekt de spurt naar 100 km/h toch een fractie vlotter. De Carrera S doet het niet voor minder dan 400 pk en zal in 4,5 seconden naar de honderd accelereren. Diverse elektronische hulpmiddelen als Torque Vectoring, PDCC en PSM waken ervoor dat dit en de rijkwaliteiten in het algemeen weer op een zeer hoog niveau staan.

De nieuwe Porsche 911 wacht zijn officiële werelddebuut tijdens de IAA. De autoshow in Frankfurt staat trouwens eind september gepland. Enkele maanden later volgt het showroomdebuut.

Gerelateerde artikelen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Unieke Porsche 911 R eert Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

Spyshots
Hebbes! De volgende generatie Porsche 911
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.