Spyshots

Het wachten wordt beloond: nieuwe Ford Fiesta ST

Bij Ford maakt men zich op voor de presentatie van de Fiesta ST. En deze allereerste spyshots geven ons alvast een smakelijk voorproefje van wat komen gaat. De ontwikkelingsafdeling heeft in ieder geval weinig moeite gedaan om zijn uiterlijk te verbergen.

De nieuwe Ford Fiesta is alweer twee jaar op de markt, maar aan een gepeperde ST-uitvoering ontbreekt het nog altijd. Het lange wachten wordt binnenkort echter volledig beloond, want Ford is niet over één nacht ijs gegaan. Kijk maar eens naar die lekker dikke voorbumper, de forse spoiler op de achterklep, de diffuser en de dubbele uitlaatpijp.

Rij-eigenschappen
Momenteel is Ford de nieuwe Fiesta ST volop aan het testen op de Duitse Nürburgring. En daarmee willen de engineers er alles aan doen om de van Ford zo kenmerkende sportieve rij-eigenschappen voor deze ST naar een zeer hoog niveau te brengen.

De nieuwe benchmark?
Voor de versnelling zorgt een 1.6 liter turbomotor met directje injectie. De motor zal naar verwachting 177 pk op de voorwielen overbrengen en daarmee de Polo GTI op papier net niet het nakijken geven. De andere belangrijke concurrent - de Corsa OPC - is nog altijd 15 pk sterker, maar Ford kennende zullen de rij-eigenschappen de Corsa doen verbleken. Kortom, staat hier de nieuwe benchmark te trappelen? We zullen het zien als Ford eind dit jaar de auto zal onthullen!

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen RS maar 200 pk sterke Ford Fiesta ST200

Autonieuws
Geen RS maar 200 pk sterke Ford Fiesta ST200
> Artikel lezen

Etalage-verkoop: Ken Block's Hoonigan-Fiesta

Autonieuws
Ken Block zet z'n Hoonigan-Fiesta in de etalage
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Fiesta in viervoud onthuld

Autonieuws
Ford Fiesta 2017
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.