Spyshots

Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG kan naam behouden

Rondom de Nürburgring troffen we deze Mercedes-Benz SLK AMG aan. Het zijn de eerste foto’s van een nog ‘ondoorzichtig’ prototype met onderhuids de nieuwe AMG 5.5 liter V8-twinturbo.

De Mercedes SLK 55 AMG is nog één van de weinige AMG’s die nog met de numerieke aanduiding “55” door het leven gaat. De overige dragen allemaal de cijfers “63” of “65”. Zelfs de onlangs CL 63 AMG en spoedig te verwachten S 63 AMG genieten nog van deze motoriseringaanduiding, terwijl ze in hun vernieuwde gedaante zijn voorzien van AMG’s nagelnieuwe 5.5 liter V8-twinturbo waarvoor de atmosferische 6.2 V8 moest wijken. Ook de nieuwe SLK AMG krijgt de beschikking over deze geblazen krachtbron en dat betekent dat hij eigenlijk gewoon zijn naam kan blijven behouden, hoewel sommige bronnen hem toch SLK 63 AMG noemen.

Hoeveel pk’s?
Door de twee turbochargers kan er uit de 5.5 V8 gigantische vermogens geperst worden. Heden is dat een maximum van 544 pk. Zoveel vermogen zal de nieuwe SLK 55 AMG niet krijgen, maar het is maar even dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Vermoedelijk geeft AMG de volgende generatie een output van om en nabij de 400 pk mee. De huidige 360 paardenkrachten zijn al voldoende om de concurrentie – we noemen de BMW sDrive35is en Audi TT RS – af te troeven, dus met nog eens veertig erbij moet dit helemaal lukken.

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Matzwart staat de Mercedes-AMG GT C uitermate goed

Spyshots
> Artikel lezen

Bevestigd: Mercedes-AMG met 1.000 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.