Spyshots

Allereerste spyshots nieuwe BMW M6

Met de nieuwe BMW 6-serie nog volop in ontwikkeling is ook de M-afdeling al met de auto aan de slag. De nieuwe BMW M6 Coupé staat in het najaar van 2011 op de planning.

De nieuwe 6-serie hebben we als Coupé en als Cabriolet al diverse malen voorbij zien komen. Inmiddels is BMW de camouflage langzaam maar zeker aan het verwijderen en begint het model zijn ware identiteit te tonen. Dat is bij de M6 nog wel anders.

Heldhaftig uiterlijk
Deze allereerste spyshots verraden nog nauwelijks iets van het heldhaftige uiterlijk dat ongetwijfeld behoort tot het pakket aanpassingen ten opzichte van de gewone 6-serie. Reken op lekker dik aangezette voorbumper, zijskirts en een sportief achterwerk. Al wel zichtbaar zijn de vier lekker dikke uitlaatpijpen waaruit ongetwijfeld weer een sound van jewelste zal klinken. De 20 inch wielen doen over zijn potentieel eveneens geen twijfel bestaan.

V8
Waar we bij de huidige M6 nog werden getrakteerd op een V10 zal BMW bij het nieuwe model twee cilinders minder monteren. In de plaats van de 5.0 liter V10 zal een 4.4 liter V8 met dubbele turbo voor het spektakel moeten zorgen. Is dat een probleem? Nee hoor, want als we de geruchten moeten geloven zal er tussen de 570 en 580 pk worden gegenereerd. Heerlijk!

Gerelateerde artikelen

Wald weet wel raad met de BMW 6-serie Gran Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M4 Coupé is net een tikkel

Spyshots
> Artikel lezen

Welk paradepaardje is BMW M hier aan 't bekokstoven?

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.