Lifestyle & design

Met ‘Zai for Bentley’ die piste af!

Met ‘Zai for Bentley’ presenteert het Britse merk een stijlvol wintersportpakket voor skifanaten die alleen het allerbeste materiaal vereisen. In samenwerking met het gerenommeerde Zai uit Zwitserland ontwikkelde Bentley’s Styling Studio in Crewe een set ski’s, skistokken en een rugzak.

De Bentley Continental Supersports stond ten dele ter inspiratie voor ‘Zai for Bentley’. Waarschijnlijk omdat dit momenteel de overtreffende trap van Bentley wat betreft prestaties is. Iets dat ook van toepassing is op de bewuste ski’s. De latten zijn zorgvuldig ontwikkeld en vormgegeven en zijn gemaakt van een innovatief materiaal genaamd Zaiìra, een primeur in skifabricage. Zaiìra is een composiet van speciaal koolstofvezel dat mede door Zai is ontwikkeld. De nieuwe bouwstof is aangebracht in de toplaag van de ski in combinatie met rubber, koolstofvezel en chroomstaal voor de sterkte en duurzaamheid. Het is dit recept dat zorgt voor superieure ski’s voor iedere piste. De ski’s worden met de hand vervaardigd en exclusiviteit is gewaarborgd door niet meer dan 250 sets te maken. De skistokken zijn opgetrokken uit het zogeheten ExoGrid, een ander goedje van titan gemixt met carbon fiber. Hierdoor zijn de hulpstukken extra licht en bieden ze uitstekende stabiliteit, ook op hoge afdalingsnelheden.

Prijs
De ‘Zai for Bentley’ ski´s zijn vanaf januari 2010 verkrijgbaar via het dealernetwerk van Zai. Vanzelfsprekend zijn de exclusieve latten niet goedkoop. Bentley vraagt er € 6.800,- voor. De skirugzak is hierbij ingegrepen.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Ergens op deze giga-foto staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.

Autonieuws
Ergens op deze foto van 57,7 miljard pixels staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.
> Artikel lezen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Bentley EXP12 Speed 6e: elektrische roadster smaakt naar meer

Autonieuws
Bentley EXP12 Speed 6e: elektrische roadster smaakt naar meer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.