Lifestyle & design

Voor een select groepje automobilisten: Pinifarina “Air Flow” helm

Normaliter behandelen we hier geen tweewielers en daarmee dus ook geen bijpassende accessoires, maar ditzelfde geldt ook voor Pinifarina. Het designbureau dat met name auto’s tekent presenteert op de International Motorcycle Exhibition namelijk de “Air Flow”, een aerodynamische helm bedoelt voor motorrijders maar die sommige automobilisten ook best zien zitten.

Pinifarina ontwierp de “Air Flow” met het oog op de veeleisende motorrijder waarbij iedere seconde telt. Echter, er is een schaars clubje automobilisten onder ons die zo’n aerodynamische helm ook wel graag opzet tijdens het rijden. En daarom, speciaal voor diegene die bijvoorbeeld een KTM X-Bow, Mercedes-Benz Stirling Moss of in de toekomst een Porsche Boxster Spyder rijden, deze melding.

Zacht constructie
De “Air Flow” is in samenwerking met helmspecialist Newmax ontwikkeld en ontleend zijn naam aan het gelijknamige aerodynamische ontwerp van Pinifarina. De helm is zo ontworpen dat het als het ware door de wind snijd voor een snellere luchtafvoer en een hoger comfort omdat de wind er geen vat op krijgt. Uniek aan de “Air Flow” helm is de ‘zachte’ buitenkant zodat deze prettig aanvoelt. Bovendien heeft dit omhulsel niet alleen een comfort- en snelheidsvergrotende functie, ook voorkomt het condensvorming waardoor het zicht optimaal blijft. Een hoog draagcomfort is behaald door de helmstructuur binnenin “by segments” in te delen. Ook is er gedacht aan het ondersteunen van de nek middels een speciaal PUR-schuim.

De “Air Flow” helm is nog een studie, maar als het publiek er tijdens de International Motorcycle Exhibition in Milaan enthousiast op reageert zal Newmax de “Air Flow” helm vast in productie nemen.Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 Volante en S saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom

Autonieuws
Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.