Lifestyle & design

´Porsche tegen de muur genageld´

Net als voorgaande jaren brengt Porsche wederom een aantal fraaie kalenders uit. Voor 2010 zijn er drie smaken beschikbaar: de officiële 2010-kalender met als motto ‘driver’s perspective’, een gelimiteerd beschikbare ‘style calender’ en een kalender met een historisch thema.

De officiële Porsche 2010-kalender heeft het perspectief van de rijder als uitgangspunt. De foto’s tonen dan ook diverse Porsche’s op de manier waarop ze worden gezien door hun berijders. Om het kalenderjaar 2010 te benadrukken is de nadruk gelegd om hun laatste aanwinst, natuurlijk de Panamera. De Porsche 2010-kalender is uitgevoerd in het formaat 59 x 55,5 cm en heeft een prijs van € 37,20.

Stijl - in gelimiteerde oplage
De ‘style calender’ is wederom ontworpen door de Porsche-designers van het ontwikkelingscentrum in Weissach. De 2010-editie is een ode aan buitengewone sportieve prestaties en individuele exclusiviteit. De titel van deze kalender is ‘designed 4 ambition’. De Panamera en het getal ‘4’ spelen daarbij een hoofdrol waarbij met prachtige foto’s wordt aangegeven hoe functionaliteit, prestaties, exclusiviteit en stijl in het design van de vierdeurs coupé samensmelten. De 70 x 50 centimeter grote ‘style calender’ wordt geleverd inclusief een CD-rom met daarop een korte film en een screensaver. Wereldwijd zijn 4.000 style calenders beschikbaar. De prijs bedraagt € 58,10.

Historie in beeld 
Het motto van de historische kalender van Porsche is voor 2010 is ‘one of a kind’. Hij laat dan ook tot nu toe verborgen gebleven sportwagens zien. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal slechts in een oplage van één zijn gemaakt. Sommige van deze auto’s zijn producten van hun tijd, andere zijn modellen waarin alle beschikbare hightech van dat moment is verwerkt. De historische kalender met spiraalbinding heeft een formaat van 30 x 42 cm en kost € 37,20. Een insteekhoes (60 x 42 cm) wordt meegeleverd en maakt het mogelijk om twee foto’s tegelijkertijd te bekijken.

Porsche-agenda 2010
Naast de drie kalenders biedt Porsche ook een handige agenda aan. Deze draagt de titel ‘The Porsche idea in the Porsche Museum’. De fraai afgewerkte agenda met spiraalbinding op A5-formaat is rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit het Porsche Museum. De prijs bedraagt € 40,30 en is net als de 2010-kalenders verkrijgbaar via de officiële Porsche Centra van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Porsche Cayenne op schema voor IAA Frankfurt

Spyshots
2018 Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS: donutfail op Goodwood

Autonieuws
Porsche 911 GT2 RS: donutfail op Goodwood
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Speaker blaast graag een toontje mee

Lifestyle & design
Porsche 911 GT3 Speaker blaast graag een toontje mee
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

(Leed)vermaak: configurator van de Porsche 911 GT2 RS is live

Autonieuws
(Leed)vermaak: configurator van de Porsche 911 GT2 RS is live
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.