Lifestyle & design

Volvo verkent de groene banen

Opmerkelijk nieuws uit Zweden. Volvo lanceert haar eerste elektrische productie auto met een topsnelheid van 15 km/h! Gelukkig is het model niet bedoeld voor de openbare weg.

Pas in 2012 zal Volvo haar eerste échte elektrische voertuig voor de openbare weg introduceren. Het merk onthulde tijdens de IAA al een elektrisch studiemodel die als testplatform dienst zal doen. Toch rijdt er al een elektrische Volvo rond - zij het op de groene banen. Maak kennis met de Volvo Golf Cart.

Maximaal 15 km/h
Al in 2006 werd er gestart met het ´golfkar project´. De Zweedse fabrikant Pro Green Nordic nam contact op met Volvo en de samenwerking kon beginnen. Opmerkelijk aan de golfkar is dat de Volvo een eenzitter is. Dit is gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden, aldus het Zweedse merk. Het leeggewicht kwam uiteindelijk uit op 220 kilogram. Hiervan zit 75 kg in het accupakket die voor een actieradius van 60 km zorgt. De maximale snelheid bedraagt 15 km/h.

Kleine Volvo C70
Het design van de Golfkar is duidelijk Volvo. Het merk heeft voor de vormgeving een Volvo C70 gebruikt in de kleur Electric Silver. Lennart Ekdahl van de Volvo Cars designafdeling is erg blij met het resultaat. De eenzits Volvo kan, naast op de golfbaan, ook gebruikt worden voor andere recreatieve doeleinden. Het model zal gepresenteerd worden tijdens de Volvo World Match Play Championship. Dit evenement zal gehouden worden op de golfcourse Finca Cortesin in Casares, Spanje en begint op 29 oktober.

Gerelateerde artikelen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Volvo XC40 eindelijk van dichterbij betrapt

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst

Autonieuws
Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst
> Artikel lezen

TomTom levert kaarten zelfrijdende auto's Volvo

Autonieuws
TomTom levert kaarten zelfrijdende auto's Volvo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.