Lifestyle & design

Nieuwe stalen rossen met Mercedes´ look and feel

Naast een hele vloot vierwielers beschikt Mercedes ook over een assortiment tweewielers. Onlangs introduceerde het Duitse merk een drietal nieuwe fietsen en de doorontwikkeling van een aantal bestaande fietsen. Een kijk in de Mercedes Bike Collection.

Meest opmerkelijk van de drie nieuwe fietsen is de opklapbare fiets. De ‘Foldingbike’ beschikt over een gepatenteerd opklapmechanisme die in slechts enkele seconden in dan wel uit te klappen is. Deze handeling is uit te voeren zonder enig gereedschap. In de opgeklapte positie is het overigens nog wel mogelijk de wielen te gebruiken. Wanneer de fiets volledig ingeklapt neemt hij een ruimte van 80 x 80 x 35 cm in beslag. De tweewieler moet minimaal € 1.699,- opleveren.

Mountainbike All Mountain Limited 2009

Speciaal voor de meest veeleisende off-road fietser heeft Mercedes de All Mountain mountainbike ontwikkeld. De fiets is uitgerust met een lichtgewicht aluminium frame, SRAM versnellingen en voor- en achtervering. Deze vering heeft een veerweg van 125 mm voor en 120 mm achter. Om op tijd stil te staan wordt de fiets uitgerust met schijfremmen voor en achter. De prijs van de exclusieve fiets (gelimiteerde oplage van 100 stuks) begint bij € 3.999,-.

Limited racing bike 2009

Mocht het off-road racen je te modderig zijn dan heeft Mercedes ook nog een wegracer te koop. De nieuwe wielrenfiets van het merk weegt 6,9 kilogram en is net als de mountinebike gelimiteerd op honderd exemplaren. De fiets is voorzien van een koolstofvezel frame en voorvork, SRAM RED-20 versnellingen en speciale wielen. De racefiets is leverbaar in vijf framematen en kost € 4.999,-.

Mercedes Kidsbike

Naast deze drie gloednieuwe fietsen heeft Mercedes nog een aantal nieuwtjes te melden op het gebied van tweewielers. Zo heeft het merk onder andere een nieuwe Fitnessbike, net als een nieuwe Trekkingbike. Ook worden de kinderen niet vergeten. Voor € 299,- heeft Mercedes namelijk een sportieve ‘Kidsbike’ in haar assortiment. De bijpassende kleding voor alle ´fietsavonturen´ is ook bij de Mercedes dealer te vinden.

Gerelateerde artikelen

Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op

Spyshots
Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste wintertests voor nieuwe Mercedes A-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.