Lifestyle & design

Espressomachine knipoogt naar klassieke sportwagens

De Brunopasso PD-1 is een espressomachine die knipoogt naar sportwagens uit de jaren ´60. Koffiebonen zijn de enige brandstof. De Japanse ontwerper Tadahito Ishibashi ontwierp in opdracht van deviceSTYLE - fabrikant van elektronische apparatuur - deze bijzondere machine.

Hoewel de merknaam het niet doet vermoeden is deviceSTYLE een Japanse fabrikant van allerlei elektronische apparatuur. Veel producten van deviceSTYLE zijn trendy en hip vormgegeven, waarbij design boven functionaliteit lijkt te staan. De productlijn van koffiezetapparatuur is sinds kort uitgebreid met de Brunopasso PD-1, een espressomachine die veel trekjes heeft van sportwagens uit de jaren ´60 maar z´n brandstof in de vorm van koffiepads om kan zetten naar brandstof voor de coureur.

850 Dollar
Ontwerper Tadahito Ishibashi is verantwoordelijk voor het prachtige tijdloze design van de Brunopresso. De metertjes verwijzen naar het dashboard van klassieke auto’s en ook de houten hendel doet denken aan de versnellingspook van sportwagen van vijftig jaar geleden. Sinds september 2008 heeft koffiebranderij Peeze uit Arnhem het exclusieve importeurschap voor de Nederlandse markt verworven. Via de importeur is (vooralsnog) de Brunopasso PD-1 verkrijgbaar in drie kleuren (rood, bruin en zilver) en kost € 499,-.

Gerelateerde artikelen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.