Lifestyle & design

Nokia N95: Multimediale smartphone

De Nokia N95 is een smartphone in de breedste zin van het woord. Het nieuwe Nokia-toestel combineert de standaard telefoniefuncties met een ingebouwd navigatiesysteem, 5 megapixel foto- en videocamera en vele andere functies.

De tijd dat een mobiele telefoon enkel en alleen gekocht wordt om mee te bellen en sms´en is voorbij. De opkomst van de smartphones heeft heel wat los gemaakt. Nokia presenteerde recentelijk de N95. Dit toestel ondersteunt de functies van een digitale camera, portable navigatiesysteem, PDA en telefoon in één enkel compact apparaat.

TV-out
Het vierbands GSM/GPRS-toestel is dankzij EDGE, UMTS en HSDPA geschikt voor alle netwerken en verbindingen. Bovendien kan er middels infrarood, Bluetooth, wireless LAN en mini-USB met nagenoeg alle andere apparaten worden gecommuniceerd. Wie een foto of video maakt met de 5 megapixel camera kan deze bovendien via een TV-out op de TV laten zien.

Nokia MAPS
Het toestel beschikt bovendien over een ingebouwde GPS-ontvanger. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van het standaard bijgeleverde Nokia MAPS en gemakkelijk te navigeren. Voor een hoge gebruiksvriendelijkheid kan de Nokia N95 naar twee kanten open schuiven. Aan de ene kant vinden we een numeriek toetsenbord en aan de andere kant vier sneltoetsen voor de multimediatoepassingen. Dankzij een microSD-kaart kunnen de bestanden worden opgeslagen. Kortom, een all-in-one apparaat dat vooral voor de zakelijke gebruiker praktisch onmisbaar is. Want wat is er mooier dan het combineren van een digitale camera, PDA, navigatiesysteem en telefoon in één enkel apparaat.

Gerelateerde artikelen

Toyota Concept i-Ride il beste maatjes zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke gelegenheid een andere Porsche als maandabonnement

Autonieuws
Elke gelegenheid een andere Porsche als maandabonnement
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé

Autonieuws
Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.