Lifestyle & design

Nokia N95: Multimediale smartphone

De Nokia N95 is een smartphone in de breedste zin van het woord. Het nieuwe Nokia-toestel combineert de standaard telefoniefuncties met een ingebouwd navigatiesysteem, 5 megapixel foto- en videocamera en vele andere functies.

De tijd dat een mobiele telefoon enkel en alleen gekocht wordt om mee te bellen en sms´en is voorbij. De opkomst van de smartphones heeft heel wat los gemaakt. Nokia presenteerde recentelijk de N95. Dit toestel ondersteunt de functies van een digitale camera, portable navigatiesysteem, PDA en telefoon in één enkel compact apparaat.

TV-out
Het vierbands GSM/GPRS-toestel is dankzij EDGE, UMTS en HSDPA geschikt voor alle netwerken en verbindingen. Bovendien kan er middels infrarood, Bluetooth, wireless LAN en mini-USB met nagenoeg alle andere apparaten worden gecommuniceerd. Wie een foto of video maakt met de 5 megapixel camera kan deze bovendien via een TV-out op de TV laten zien.

Nokia MAPS
Het toestel beschikt bovendien over een ingebouwde GPS-ontvanger. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van het standaard bijgeleverde Nokia MAPS en gemakkelijk te navigeren. Voor een hoge gebruiksvriendelijkheid kan de Nokia N95 naar twee kanten open schuiven. Aan de ene kant vinden we een numeriek toetsenbord en aan de andere kant vier sneltoetsen voor de multimediatoepassingen. Dankzij een microSD-kaart kunnen de bestanden worden opgeslagen. Kortom, een all-in-one apparaat dat vooral voor de zakelijke gebruiker praktisch onmisbaar is. Want wat is er mooier dan het combineren van een digitale camera, PDA, navigatiesysteem en telefoon in één enkel apparaat.

Gerelateerde artikelen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Karlmann King lust Bentayga als ontbijt en neemt G-klasse als toetje

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.