Lifestyle & design

Carbon racefiets van Mercedes

Mercedes brengt een high-tech en lichtgewicht racefiets op de markt. De uit carbon vervaardigde racefiets wordt in een gelimiteerde oplage van 199 stuks op de markt gebracht. De racefiets kost € 2.990,-.

De nieuwe carbon fiets is de topper van de Mercedes Bike Collection 2006. De fiets is ontworpen en ontwikkeld door Mercedes Accessoires GmbH. Het monocoque frame is gemaakt van carbon. Het frame heeft een hoogte van 58 cm en de fiets weegt (exclusief pedalen) slechts 8,3 kg. De versnellingen en remmerij zijn afkomstig van Shimano. Hiervoor is de keuze gevallen op de hoogwaardige ´Dura-Ace´ serie van Shimano. De ´schakelpeddels´ zijn geïntegreerd in de handvaten. Hierdoor is het volgens Mercedes mogelijk om tegelijk te remmen en te schakelen. Om de Shimano WHR 550 wielen zijn Michelin banden gemonteerd.

High-tech materialen
De uitstraling van de fiets past precies bij Mercedes. De high-tech materia-len, het zichtbare carbon, de aluminium accenten en het rode leer op het stuur zijn een mooie combinatie. Ook de speciale wielen met slechts 16 spaken geven de fiets een bijzondere uitstraling. Dat het een gelimiteerde oplage is blijkt uit het serienummer dat op een typeplaatje zichtbaar is. De prijs van de Mercedes racefiets bedraagt € 2.990,-.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Lang zittende Mercedes-CEO maakt overstap naar TUI

Autonieuws
Lang zittende Mercedes-CEO maakt over naar TUI
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.