Lifestyle & design

Carbon racefiets van Mercedes

Mercedes brengt een high-tech en lichtgewicht racefiets op de markt. De uit carbon vervaardigde racefiets wordt in een gelimiteerde oplage van 199 stuks op de markt gebracht. De racefiets kost € 2.990,-.

De nieuwe carbon fiets is de topper van de Mercedes Bike Collection 2006. De fiets is ontworpen en ontwikkeld door Mercedes Accessoires GmbH. Het monocoque frame is gemaakt van carbon. Het frame heeft een hoogte van 58 cm en de fiets weegt (exclusief pedalen) slechts 8,3 kg. De versnellingen en remmerij zijn afkomstig van Shimano. Hiervoor is de keuze gevallen op de hoogwaardige ´Dura-Ace´ serie van Shimano. De ´schakelpeddels´ zijn geïntegreerd in de handvaten. Hierdoor is het volgens Mercedes mogelijk om tegelijk te remmen en te schakelen. Om de Shimano WHR 550 wielen zijn Michelin banden gemonteerd.

High-tech materialen
De uitstraling van de fiets past precies bij Mercedes. De high-tech materia-len, het zichtbare carbon, de aluminium accenten en het rode leer op het stuur zijn een mooie combinatie. Ook de speciale wielen met slechts 16 spaken geven de fiets een bijzondere uitstraling. Dat het een gelimiteerde oplage is blijkt uit het serienummer dat op een typeplaatje zichtbaar is. De prijs van de Mercedes racefiets bedraagt € 2.990,-.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.