Lifestyle & design

TAG Heuer SLR chronograaf voor Mercedes

Mercedes heeft in samenwerking met TAG Heuer een exclusieve chronograaf ontworpen. De ´TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz´ is het resultaat van een unieke en inmiddels jarenlange samenwerking tussen Mercedes Accessoires GmbH en horlogefabrikant TAG Heuer.

De nieuwe chronograaf neemt een bijzondere positie in binnen de Avantgarde-reeks van het Zwitserse TAG Heuer. Het hart van de “TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz” is het Kaliber TH17-uurwerk, dat automatisch door een centrale rotor wordt opgewonden. Ook de chronograaf-functie en de datumweergave maken deel uit van het uurwerk. De drukknoppen van de chronograaf bevinden zich niet zoals gebruikelijk aan de zijkant van de kast, maar onder een hoek van 45 graden op de wijzerplaat direct naast de buitenste lunet. TAG Heuer heeft patent op deze technologie.
 
Lunet met 60-minuten-indeling
Op de wijzerplaat bevinden zich drie extra wijzerplaten voor de permanent meelopende kleine secondewijzer en de minuten- en urenteller van de chronograaf. Een ander speciaal kenmerk van de TAG Heuer SLR-chronograaf is de ingelegde lunet met 60-minuten-indeling. Deze kan worden gedraaid door middel van de tweede kroon bij de negen en maakt bijvoorbeeld een snel aftellen met behulp van de minutenwijzer mogelijk. De band van krokodillenleer, die op slimme wijze aan de kast is bevestigd, zorgt voor optimaal draagcomfort. Op de sluiting en op de schaal van de tachymeter is het SLR-logo ingegraveerd. Op de wijzerplaat staat onder de twaalf de inscriptie “Mercedes-Benz” en daaronder het logo van TAG Heuer.
 
Prijs
De automatische chronograaf “TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz” is vanaf deze maand te koop bij de TAG Heuer verkooppunten. De prijs in Duitsland bedraagt  € 3.300 inclusief BTW. Exclusiviteit is gegarandeerd want de chronograaf wordt net als de SLR McLaren in een oplage van slechts 3.500 stuks verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.